salam kawan2.~...... "OUR GREATEST glory is not IN never failING,BuT In rising uP EVerY tiME we Fail".......Happy alwayz!!i love u!!.
RSS

Pages

Friday, March 29, 2013

warnA unguu terang..

salam..

******
aku heran, kenapa kebanyakan kwn2 aku kata xsuka kerja, waktu study lg best..bekerja ni tension, stress, kalaula dapat kembali ke zaman belajar kan best.rilex jer..itu kata mereka. tapi hati aku berkata, bestla keja ni..aku dah xnak ulangi zaman katUni dlu.walaupon tak dinafikan aku pon kadang2 rindu waktu study, tapi  bila da bekerja ni, sebenarnya kita masih boleh belajar..yang untungnya bila bekerja, kta boleh fokuskan pada suatu bidang yang kta mahir.dari ctu, kta belajarla.dapatkan ilmu banyak2, dan lambat laun akan dapat hasil yang lumayan.lagi banyak pengalaman kerja, ofkosla akan dapat better offer kan..insyaAllah rezeki..bestnya keja,tiap2 bulan dapat duit wlpon cukup2 mkn jer.tapi syukurla.ramai lagi yang masih menganggur ,kta yang da dapat kerja ni..bersyukurlah..

p/s: motivasi utk diri sendiri yg mlas nk study ni. ^_^.
.....kalaula dlu aku ambik kos Engineering ,mesti best kan..huhuhu.

******
boleh tak jgn paksa aku!aku tahu pelan insrans/takaful yang ko explain tu bgus..kawan aku pon pernah explain details kat aku dlu.siap tunjuk slide show bagai..siap belanja aku mkn steak.haha..xpayahla sampai nak ajak2 aku jumpa mlm ni juga..nak bawak isteri temanla..ade aku kesah?.da aku xnak..please la pham..setakat nk explain benda yang aku da pernah dgr.xpyahla.buang masa je k..dia call 2 kali aku xjawab..tp xsampai hatila..lastly aku jawab juga.aku tau tu mmg keja dia.biarjela dia nk promote wlpon dia ttap nk jumpa..nasib bek berjaya lepaskan diri.hahaha..n nsib baik dia xmarah, kalau x,memang aku emo la.tapi ada la juga nada mcm frust je sbb aku xnak jumpa..alahai kesianla pula aku rasa..huhu..aku bukan xnak join.tapi aku xcukup bajet je nak bayar2 tu semua.mmgla kte xtau pe kemungkinan yang berlaku di masa akan datang..excident ke, sakit demam ke, patah tulang, kaki ke ape2 ke.tapi mintak jauhla dari berlaku ..yang aku tau sekarang.kalau aku demam, aku boleh buat medical claim dgn compny,haha. kalau aku excident waktu nk pegi or balik keja, boleh claim dgn company n SOCSO boleh cover juga.erm.ni lah pemikiran aku yang cukup2 bajet jer .lainla kalu aku ade duit lebih kan. xckp bnyakdah, mmg aku trus ambik je takaful ni..so..sila jgn paksa.lainla kalau ko yg nk tolong byar utk aku..wakakakaka..

p/s: pasni aku xnak gatal2 tangan lagi nk ambil flyers yg diorang bg..no no no!!kecuali aku da ade plan bajet yang kukuh utk ambil takaful ni..insyaAllah..
...kalau dorang kat shopingmall, seeloknya jgn lalu dkt dgn agen yg promote tu. klau kau da terambil flyers tu, bukan senang2 ko nk lari.haha.

******
tadi ada org call tnya pasal bilik sewa.owhh sorylah yer.xkuasa nk layan pasal bilik sewa lama yg xmemberi benefit lgsung kat aku.ak xkan ambil tau pasal umah tu lagi.sbb aku dah xstay ctu okey! n kpd akak yg push2,marah aku suruh cari penyewa bru tuk ganti tempat aku dlu.pandai2 la ko cari sendiri.tempoh aku cari da habis k.kalu aku cari pon.ak xkan dpt pe2.dahla deposit aku da burn.xkuasa aku nk bazirkan kredit aku pla!kan aku da ckap.xde org nk stay 3orang sebilik.kecuali yg btol2 terdesak.tgk..sampai sekarang xde org nk sewa.hahahaha.yg penting aku da hapy stay 1 bilik sorang kat umah bru..yes!syukurlah .aku selesa di sni...

******
motif letak gmbar bju kawennn???huhu

sumber: blog AKAK FYNA

sajeNAK letak pic ni..purple is my fav clor..tapi ni dark prple.ttp cntik dan menawan hatiku.aku nk tmpah bju raye color ni la..design pon nk mcmni jugak..cntikkan.:).bju raya la konon..mesti tempah bju raya mcmni bersama bju kurung kain ctton yg len. pastu time raya aku pkai yg cotton je.yg cntik ni xpakai.sbb akan simpan utk bgmbr time W-DAY..niat terpesong nampaknya disitu...harap2 mr BF xbaca entry ni..hahahaha

wsalam..

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Thursday, March 28, 2013

28/3/2013


kalaula ade yang sudi hadiahkan utk sy...muahhaaa.^_^



Lace pearls case samsung galaxy note ii SGP case cover for galaxy note2 N7100 pink
cantiknya..

akan menjadi milikku suatu hari nanti..:)

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Wednesday, March 27, 2013

Plan B..confirm!.insyaAllah.

akhirnya..terpaksa tukar wrna tema ats persetujuan berdua.:)

insyaAllah..

1) e-day

peachhh+ (gray/pink)

2) akd nkh



offwhitee:)
3) snding

-purple.(bergantung pd warna bju yg ade kt butik pgntin)

4) smbt menntu..

-belum decide ag:).(bergantung pd warna bju yg ade kt butik pgntin jg..)

*****

nak cri bju kebya putih juga..boleh tambah2 persalinan d harii akd nkah..bergambr kenangan kawenn :) + buat koleksi coz xpernah ade bju kebaya .hihi.

boleh pkai time raye juga.:)




to  be continued..^_^

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sunday, March 24, 2013

24/03/2013

Ya Allah..bosan yang teramat stay kat rumah jer weekend.huhu...plan mcam2, nk pg JUSCO ,KLCC, ampang park la..lastly xpg mane2 pon..huhu..nasibla hujung bulan >_<.


***
semoga kata2 mereka bakal jadi kenyataan dalam masa terdekat..

mulut orang senang jer berkata2..tp diorang xpham ape yang kte rasa, yng kte tanggung..

memang btolpe yang diorang cakap: benda baik, mmang patut dipercepatkan..tapi kalau xboleh..mcmne???

kalau ikotkan hati, nk je cepat2..tapi belum ade rezeki lagi..lainla kalau diorang nk sponsor ^_^.

***
bosannye jadi orang bujang ni kan??..kalau da kawen, agak2nya bosan tak??

xsabar rasanye menamatkan waktu bujang ni..hehe (*_^.)

insyaAllah suatu hari nanti.doakan kami :)

***
esok keja..yeayy boleh mkn nasi lemak makcik dpn opis..hahaha.

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Wednesday, March 13, 2013

dialah teman tdo malamku..

siapa dia??hehehe..mestilah si hensem ni..

sejak pindah umah baru ni, tdo sorang2 aje..best jg.xde sape2 ganggu..xsuka share bilik!..eee..xkuasa nak share 3orang sebilik mcm umah sewa lama dlu..sekarang bahagia jer stay sorang sebilik..senang kalau kawan2 rapat or sedara nk dtg jalan2, boleh tumpangkan..

btw, im happy...THIS IS MY ROOM okeyh!!hahaha.. introducing my hensem-->

zoom skit..hihi 

so, malam2 si hensem ni yang temanku tdo dikala dalam kegelapan..takot tdo dalm gelap sorang2 .wajib ada cahaya juga..
before:
after:
ni dalam gelap..nasib bek ade my hensem yang wangi mcm kat spa ni..kalau x,mmg gelap gelita.
thanks my hensem.hehe..love u!..to MY CINTA HATI--tHAnksjuga teman syg beli lampu ni.:) love u too:)

ok..jum tdo..gudnite..

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

impianku..part7

.
insyaAllah nak beli dress mcmni utk pkai inai mlm w-day..pkai peplum ctton mcmni je..selesa boleh trus tdo.haha..cari yang lengan 3suku  n tambah renda yang cantik2..hehe..sukanyerr.:) yg  pasti tema kuninggg+hitam/putihh! kalau nk posing sket pakai halfmoon lah..mcmni-->


ok set!..:) bye3.

p/s: insyaAllah tahun depan..:))

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

7/3/2013-Bowling T.

P8 Bowling tournament13
venue: WangsaWalk 
time: 2-6pm







silapmata: baling sampai atas boling kelabu tu..haha..expert sgt!tgkbtol2:)

bestnye kalau pandai main boling..insyaAllah praktis tuk thun dpn pla kalau jodoh dgn compny ni pnjang..hehehe..insyaAllah. P8 DIHATIKU:)

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Tuesday, March 12, 2013

from my heart..

**dah 6bulan lebih rupanya hubungan kita cyg..
mmg fail la edit  gmbar.NASIBLA.hehe..
btw..

happy birthday my LOVE..
I LOVE U SO MUCH!!!
SEMOGA HUBUNGAN KTA KEKAL SELAMANYA:)

SYG cyg ABE !!

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Monday, March 11, 2013

berangan sekejap!:)

jom berangan tema wrna 4 special days:)

1)e-day
kebya lace putih suci..wajib! beading bju,veil nk warna pinkk+creamm


cantiknyerrrrr..nak kad mcmni utk w-day..muahhh!..buat pelamin tunang  pon boleh ni..cantik sgt..good idea..hehe
 

2) Akd nkah:)










ohhmy peachhh..idaman kalbu yg sgt2 kritikall..haha..will combine with grayy..loveeee it so muahhhaa..cinta hati pon suka color ni..insyaAllah :)

update 18/03/13:
terjumpa pic ni kat google..full view for my dream colors:


cantik!!!xsbar nk cari kain warna pilihan hati ni utk akd nkh..:)
3) sandinggg

*purplee (major)+pinkk(minor)

nak pepell mcm bju akak ni..cun sgt2


snding 2..aka bju persalinan ke2..harap2 sempatla..hehe coz nk match dgn deco blik tdo.
baby bluee++pinkkkk..kalau boleh nk bju warna ni..soft jer->

or



cntiknyerr..
harap2..adela kt btik nanti color ni..insyaAllah..
P/s: ni kalau sempat utk salin bju ke2 .kalau xsempat.???.nangis!:(((((hahaha..

update 18/03/13:
kalau hari bersanding,  mesti xsempat nk tukar2 bju kan?what doo u think??
plan B..
COMBINE:
OK X??or purplepink??
nantilah pkir..


4) hntar mnntu::

ermm..greenn + creamm ..(xdecide lgi..juz my plan)





cntik!!!

**ape2 pon depend pd butik sewa bju..harap2 ada warna pilihanku ..
(exception for e-day & akd nkh attire sbb nk tempah sndiri kt kedai :)) ..insyaAllah..

update 18/03/13:
xpyah nk combiine sgt creamm n hjau..biasenye kat butik jarang de warna combine ni..disebabkn plan nk sewa jer..so..pilih creamm la ataupon kuningg cair/soft gold..sweet juga kan:)


kuninggpon cntik:

tp xnak warna kuninggg seakan2 gold yg nampaik kusam..huhu

ok..stop berangan..bye3..wsalam

pic source: from google..


Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...