salam kawan2.~...... "OUR GREATEST glory is not IN never failING,BuT In rising uP EVerY tiME we Fail".......Happy alwayz!!i love u!!.
RSS

Pages

Tuesday, January 29, 2013

29/1/2013 ..4.15p.m

kalau ikotkan hati, nak je buat apa yang diri ni mampu buat seorang diri jer..xperlu nak susahkan sape2..
tapi segalanya terbatas..serba kekurangan..aku mampu..tpi agak terbatas sedikit...kerana aku xdiberi peluang utk berdikari..terpaksa aku ikot semua perancangan..hurmmmm

jangan tanya kenapa hati ni umpama kaca, mudah retak, pecah..mudah terasa hati..sensitif!

kalau diberi pilihan, nak jer jadi seperti hati plastik..xpecah..xmudah terasa..tak sensitif!!

tapi ini yang Allah bagi..terima dgn redha.kalau xmampu terima, terima kasih banyak2!bye.


awas!!mudah pecah ni..

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Monday, January 28, 2013

eh mama suruh kite kweeen la ;).part 1

dulu ....sibuk nyanyi dalam hati "oh mama sy mau kween..lalala~"..kata ma xtau yang anak dia ni nak kween la..itu la..ini la...merungut n membebel sorang2 la..huhuhu

sekarang...ma da tau anak dia ni da berpunya, da ade bf..sekarang ma pula yang lebih2 n paksa suruh anak dia ni kweeen cepat2..Mybe ma pula yang nyanyi dalam hati "oh anakku cepat cepatla kween..lalala~." OMG OMG..HUHU..

risau pulak kitteww!huhu..mcmne nak kween ni..bajet xcukup ag..pastu tadi ma suruh ready bertnngla..suruh my cinta hati masuk meminang la..ambikkkau..haha..penim den.ma kata kalau da kween ade org jaga sbb ma risaula anak dia ni sorang2 je kat kl ni..hurmm btol  juga tu..btw..dalam pening2 lalat ni terpaksa la anak dia usha2 pasal w-day..(terpaksala sgt..padahal mmg hobi usha benda2ni..haha)..

so..as my 1st plan..nak usha tema utk E-DAY..

the theme: pink+cream (insyaAllah)..



Soft Pink Wedding Car Frontal Arrangement with Pink and Cream Roses

cantikya warna tema pilihan hati ni..sukanyer kitteww..hihi..cantik ..xsabar nk jdi tnang org.tunggu masa je ni..insyaAllah.wlpon lmbt lagi..verangannn jela mampuuuu..:):).

ok..cukup smpai dcni shaja..to be updated n continued..:)

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Friday, January 25, 2013

25/1/2013

salam..

rasa itu datang lagi..alangkah indahnya kalau ada bestfriend yang memahami..
tapi sayang..
kadang2 rasa rendah diri sgt bila bersama besfrend sorang ni..
maafkan diriku wahai sahabat..
dan sy yakin bila sy da kawen barulah sy rasa kita sehaluan..
sbb kita berbeza..
maafkan sy sbb sy ttp dengan usaha sy untuk cari teman hidup..walaupon awk tak merestui.sy ttap dgn cara sy.maafkanla andai antara kita tetap ada rahsia..
pe2 pon sy ttp hormati cara awk.semoga awk bertemu dgn insan yang terbaik utk awk..


sy akan buktikan sy akan bahagia dengan orang yang sy syg..jodoh pertemuan di tangan Allah..



ermmm..entahlaa..merepek je tgh hari ni..
ok..bye..

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Thursday, January 24, 2013

7 hari lagi..

salam..sebenarnya sy agak risau juga dengan kehidupan baru nanti..stay rumah baru.mcmnela agaknya .huhu..ape2 pon tempuhi jela dgn sebaiknya sbb diri sendiri dah pilih keptusan mcmni..sementara diri masih belum kawen ni, buat jela keputusan ni..nak stay rumah baru demi keselesaan diri.tanpa roomates tapi still ade 6 orang housemates..nanti bila da kawen dah kena share bilik dengan roomate baru(suami..hihi).mesti bestkan..hehehe..gedix!

pe2 pon..7 hari je lagi stay rumah ni..nanti pindah rumah sewa baru pulokss..yess!!:)

insyaAllah..my planning..
# 2014 (February) E-DAY
# 2015 (February/March) - W-DAY a.k.a SPECIAL DAY:))

###2013???--Kumpul duit bnyak2..dan sementara masih bujang ni,  JOM KITA ENJOYYY!!!

Dear my love Mr. Mohd R..i miss u baby!MUAHHHHH!

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sunday, January 20, 2013

impianku.. part 2

hasil tangkapan untuk hari ini..jom cuci2 mata:)

1) my favourite color for my w-day attire-->purple,mcm baju akak ni ..

sgt cantik..dimataku purple sgt2 cantik ++ akak ni pkai sgt gojes! perfect bride..katil warna putih dlm gmbr ni pon cntik.nk beli katil baru :):):) 

2) gold pon  cantik.tp sy lebih suka purple.hihi
ni gmbar akak td..ambil dalm fb  dia..sorryla akak..jgn marah k...just nk jdkn inspirasi.h
ehe
sum
ber: fb akak ni :akak gojes

3) dark purple.pon cntik..better yg no 1.nampak berseri2.,warna gelap.nampak mcm suram.huhu
4) yg ni pon cantik!!hehe..ilove pelmin diorang.cntik!

ok..to be continued..bye2.

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sunday, January 13, 2013

18 hari lagi..

18 hari lagi untuk pindah rumah baru..xsabarnyaaaaaaaaa..xsabr nak stay sebilik sorang. without roomates..yes.i need privacy.:):)
si gemokk!..huhu..bestnye steamboat..rasa nk makan lagi..sedappp.lenkali turn my bf pla blanje.yess!
makn sampai lebam kata beliau..hehehe

#cita-cita sy nak jadi surirumah sepenuh masa bila dah ada anak-anak .nanti boleh jaga anak2 sendiri xperlu hantar kat pengasuh  + boleh uruskan husband, masak utk husband before pgi keja dan dpt sambut husband balik keja dan lain2..bestnya..tapi sy hanya mampu berangan jela kan..huhu# redha..

wsalam.

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

sumber inspirasi for w-day

salam.. sngt cntik pengtin ni.with my favourite colour..sumber inspiirasi.hihi.

with fresh flower..sungguh anggun n nampak fresh..nk beli fresh flower jugala utk my w-day outdoor photoshoot..:)


suke sgt gaya veil terbang  cmni..ok..da start berangan..haha.

k.bai3.
kredit to photographer

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Tuesday, January 8, 2013

saat cinta berbunga..part 1

Dear My Love.

Terukir di bintang..xmungking hilang cintaku padamu ...

i love u..




Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

yg indah di mata..part 2

merpati dua sejoli yang super duper cantik sepadan! my wed-d inspiration....harap2 dapat pkai attire warna ni juga during my special day (hantar menantu)..insya Allah. cuci mata japp..

gambar majlis tandang apek leuniey

gambar majlis tandang apek leuniey
cantik sgt..
gambar majlis tandang apek leuniey

gambar majlis tandang apek leuniey

gambar majlis tandang apek leuniey

gambar majlis tandang apek leuniey

gambar majlis tandang apek leuniey

gambar majlis tandang apek leuniey


cantiknye..nak baju warna mcmni juga..tapi dgn bajet yg murah.haha..insyaAllah bnyak lagi masa..berangan je dlu puas2. :)



harap2 bakal suami pakai bju warna terang mcmni juga lah..hensem..haha






gambar majlis tandang apek leuniey
inspirasi utk my w-d photoshoot juga..sweet sgt diorang nii..xsabr nk wat mjlis antar menntu juga..hehe.tp kena kweeen dlu.hehe.

kredit to: beautifulnara & azura.ctre.

#penuh satu entry ni..:)

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Friday, January 4, 2013

my 2013

NI ADALAH AZAM TAHUN BARU SY:

1) SAVING = Sepanjang tahun ni aku WAJIB simpan duit. Tiap bulan simpan skit2 dalam ASB sampai hujung tahun. Bila da sampai hujung tahun, dalam akaun ASB WAJIB ADA RM8K++ (termasuk dividen ASB loan:), sebelum ni ada akaun remaja TING..nanti akan tukar akaun dewasa yang warna biru tu..maksudnye setiap bulan da kena start simpan duit..:) insyaAllah aku boleh! WAJIB ADA at least 8K..lagi bnyak lagi bagus.:) :) promise!!! 

2) FOKUS PADA KERJA = Awal minggu tahun baru aku da rasa cabaran kerja.huhu..kerja semakin mencabar dan aku perlu lebih proaktif, komited pada kerja. Sepanjang kerja kat compny ni aku rasa mcam banyak perkara aku perlu belajar lagi. Kalau kita ada ilmu, orang xkan mudah2 nk jatuhkan dan pandang rendah kat kita. n kalau kita betul2 fokus pada kerja dan dapat buat yang terbaik, mesti kita akan rasa sangat bangga dengan diri sendiri dan sekali gus rasa lebih bersemangat nak berkerja kan?hehe..so sempena tahun baru ni. aku akan berubah menjadi seorang pekerja yang berdedikasi.hahaha..insyaAllah.

3) SERIOUS RELATIONSHIP = insyaAllah nak ada ikatan dengan my cinta hati.at least bertunang hujung tahun ni kerr..hihi...kawen lambat lagi kot..doakan kami:)..kalau xtercapai azam ni xpela..boleh postpone tahun depan:):)

Ini je yang terpkir buat masa ni..kalau ada akn update lagi ..:) bye.

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Tuesday, January 1, 2013

goodbye 2012,,welcome 2013

salam..morning 1st January 2013..

ohh tidak..perasaan itu datang lagi ..sampai bila harus begini..hurmmmmmmmmm..

xsabar nak pindah..sabar jela wahai hati ada 30 hari jer lagi..yeayyy..tapi hari2 terakhir berada di rumah ni  makin membuatkan aku rasa rimas..i need privacy! bestnye dpat piindah rumah baru stay sorang je sebilik..heaven#..xsabar. arini cuti tapi terpaksa juga siapkan kerja kat rumah.huhu.nangis! dalam keadaan macamni la aku perlukan privacy. asal nk buat kerja je roomate balik. hilang fokus aku! bila agaknya nk siap keja ni...bukan selalupon kena siapkan keja kat rumah, kadang2 je.sebenarnya aku pon xsuka bawa keja kat opis bawa balik rumah. tapi kali ni terpaksa.huhu..

30 hari lagi.........ooyeahh!

as my friend said, waktu yang kita rasa  nk sangat2 update blog adalah waktu kte terpaksa nk siapkan kerja ataupon sumthing yang sangat2 penting..absolutely right!!time ada kerja mcmnila aku rasa nak sgt update blog. ++ mood xberapa ok sebab xsuka roomate ada time aku wat keja opis. padahal dia xkata pe2 pon n xganggu pe2 pon..tapi perasaan ni???owhhh..entahla .xselesa. moral of the story: aku yang bermasalah..xboleh fokus..kena berubah ni.hihhi.think+.

nway..xpela.buat slow2..sabar dan terus bersabar..30 days to gooooooooooo..:):)) 

## dah genap 10 bulan aku stay rumah ni dalam masterroom yang tak berapa nk master sangat ni bersama 2 orang roomates..owhh.xsangka aku mampu bertahan sebegitu lama dalam ruang yang sempit ni.haha.baru sedar.sebelum ni xdela rasa rimas sgt.sejak nk pindah ni.bru aku sedar rimasnya stay cni 3 orang sebilik.rimasnya.so aku kena sabarla tunggu 30 hari /1bulan lagi utk stay sorang je sebilik..yes!!

10 bulan vs 1bulan..sabarrrrrrrrrrr..

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Review my 2012 wishlist


Alhamdulillah di atas rezeki tahun 2012..

my wishlist for the end of the year.(Y.E.S! time)


1) Blackberry   dalam mimpi jela buat masa ni..huhu.plan kumpul duit utk Samsung galaxy Note II :) iinsyaAllah.
2) MP3/Radio pon sama.
3) Perfume (Nina Ricci)  guna jela Victoria Secret yang dah ada tu sampai abis..ayat pasrah.:(
4) One set of beauty cream (A.M)- pending..tunggu stock dr my supplier..sabar jela walaupon muka da xterurus huhu..
5) Vitamin C utk kulit cantik :)gebuss  xperlula nk bervitamin bagai..da cantik..ayat pasrah juga:(
6) One set of make-up (Eyeliner & Blusher- Elianto, Eye shadow- Mac)- consider done! 
7) Handbag baruuu.. done!yeayy
8) High heel baru... done! :) :)
9) Blouse (utk Kerja- Sogo aku datang!!..haha) done
10) Blouse & Skirt comel-utk dating2..hehe done
11) Baju baby..utk Alya & Ikram .anak buah tersayang.. done
12) Blouse/Tudung utk family + heel utk Dikna..done
13) Purse :) done.Thnks my Love!

antara barang yang out of list yang terbeli adalah:
- handbag utk Ma & Kak
- Kain pasang untuk baju kurung moden yg cun.:)
- Mainan utk Ikram..etc..

semoga hujung tahun 2013 dapat bonus yang lebih masyuk..amiinnnnnn!

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

yg indah dimata..part 1

comelnyer pasangan ni....!!!!
Photobucket

Photobucket

Photobucket

gambar kahwin apek dan leuniey

gambar kahwin apek dan leuniey
cntik posing macamni..bleh tunjuk hna yg cntik..idea 4 my special day .haha

gambar kahwin apek dan leuniey

gambar kahwin apek dan leuniey

gambar kahwin apek dan leuniey

gambar kahwin apek dan leuniey
sama cantik sama padan...comelnye pasangan pengntin ni..jelezz..huhu

gambar kahwin apek dan leuniey
comel..menunggu saat akd dilafazkan..
Photobucket

Apex & Leuniey

Photobucket
cantiknye..jtuh cinta dgn pelmin ni.:)

cuci mata source:beautifulnara.com

gudnite.happy new year.

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...