salam kawan2.~...... "OUR GREATEST glory is not IN never failING,BuT In rising uP EVerY tiME we Fail".......Happy alwayz!!i love u!!.
RSS

Pages

Thursday, December 27, 2012

oh no..

please help me...

i can't work under minimum supervision.. hu hu huuuu...

mengantok!!boss cepatla dtg..ha haha.

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Tuesday, December 25, 2012

3 patah perkataan..

SAYA NAK KAWEN!!..

:)

:)

hahaha..kalau update status mcmni kat fb, confirm kena perli kat kawan2..maluu denn..

##saje meluahkan niat di hati..semua orang nak kawen kn?hehe..
** ermmmmmmmm tapi lambat lagi ..............huhuhu.sabar dan terus bersabar :)

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

kween 1

Sunday 23 Disember 2012
Keramat
theme: Gold + cream..nice!
the groom is my colleague

ready ke pelmn.:)
 gold+cream+white
 part yang paling aku suka..the hantarans..cantik!!
1) gold+cream
 2) kelabu+putih
i like bunga besar digubah bentuk bulat camni..:)

#selamat pengntn baru syed & wife

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

22/12/12

Nafsu makan yang semakin menjadi-jadi..ha ha ha..

patutla naik 2.6 kg. eeeuuuuww gemoks!! pipi makin tembam!dlu 47kg sekarang 49.6 kg..ermm
bahan bukti. tapi masih ideal k.hehe
yang sebelah kanan my bf punyer..yes!both of us have ideal BMI..chantekk.:)

rasa nak makan aiskrim pagi2 buta ni..huhu.sedapnye.

p/s: meatball..ahh mengidam!!

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Saturday, December 22, 2012

syukur padaMu..

Alhamdulillah aku masih diberi peluang oleh-Nya..

Syukur...

peluang yang amat bermakna buatku..peluang terakhir ini takkan aku sia-siakan..

kepadaMu aku berserah..

"Semoga hari ini lebih baik dari semalam..semoga hari akan datang lebih bermakna buat diriku"

Buang yang keruh , ambil yang jernih...yang telah berlalu jadikan kenangan yang penuh bermakna..:)

Mood:  Terjaga dari "mimpi" lena yang SANGAT mengerikan :) ..adakah ini realiti atau fantasi?? 
hAkikatnya Hanya aku yang tau...

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Thursday, December 20, 2012

20/12/2012....part 2

mood: layan perasaan#
   

redha...

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

20.12.2012

salam..

aku tak kuat untuk hadapi semua ni..
semoga ada rezeki aku ditempat lain..

xtau nak explain mcmne..

kerja + cinta + duit + + ++++=^$^%#&^$%#&#)(&*^(&&&&&&&&$#*!

kalaula mereka tau isi hatiku ini..huhu


Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Wednesday, December 19, 2012

wordless wednesday..

malasnya nak buat kerja arini..xde mood.mengantok..xpela.buat slow2..kenapala sejak beberapa hari ni mood boss xbaik je.bukan aku xbuat kerja pon! aishh xsuka!tension!

#aku masih belum bersedia untuk menghadapi kerja yang lebih mencabar ni..harap2 semuanya akan ok. persoalannye mampukah aku?? yes i can! aku akan buat yang terbaik setakat yang aku mampu..

think +..

*life is about learning something new..:)gudluck to myself.

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Tuesday, December 18, 2012

counting the days..

+- 45 days to go............

tak sabar rasanya nak pindah rumah baru..
new room, new environtment, new housemates, new life..
yang paling best without roomate!yes..i need privacy..
da tgk rumah tu..tunggu masa jer nak pindah..hehe..
banyak perkara yang dah plan apabila pindah umah baru..
tapi harap2 semua plan menjadi la..hehe..

orang kata..aku mmg seorang yang pelik..xsuka share bilik dgn orang..hahaha..
ada aku kesah?? yang penting aku happy.lagipun bukan aku xmampu nk bayar sewa..
++ bukan aku sorang je mnyewa umah teres tu..ada 6 housemates k..termasuk aku 7 org semuanya..
bilik pon semua dekat2..so xde istilah "pelik" kan..pedulila ape orang nak kata..

from bottom of my heartttttttttt..aku xsuka share!
(xsmua tp bergantung kepada keadaan,masa , individu dll jg.hehe.)
yang paling ketara aku xsuka share barang milik mutlak aku dgn org lain..especially barang2 peribadi aku  spt baju, tudung & seluar!!, barang2 lain masih boleh consider lagi..huhu..xsuke!..bila dah guna tu boleh pula buat mcm barang sendiri..opss sorry kalau ade yang terasa, harap dia xbaca blog aku ni..hehe..tapi kalau dengan family n orang yg aku syg aku xkisah pon..rasa mcam kurang selesa apabila perkara yang kite tak pernah buat, tbe2 dia dgn selamba je dia buat..mungkin dia da terbiasa begitu..kalau kadang2 xpe  juga..tapi dah jadi mcm rutin pla..dislike! namun terpaksa aku redha..

ok..cukupla sampai disini..xmau burukkan sape2 dan kalau ada yang tak puas hati dengan kenyataan ni.xkisahla...it's my life..

nite#

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Monday, December 17, 2012

study..

salam..sedang asyik mengoogle, secara tidak sengaja sy terjumpa satu jurnal ni...syok baca.tapi masih belum khatam lagi..

adt KWEN d QLATE.

xsalah rasanya baca jurnal mcmni..untuk tambahkan ilmu di dada.hehe..sebelum ni kalau ada wedding sepupu or sedara mara terdekat, xpernah tau pon benda mcmni..mulai hari ni da kena ambil tau..hehe..

htrn sepupu..pulut semangat dia comel sgt.harap2 ma dpt buat mcmni juga nnti:)

nabilah & me (a.k.a photographer xbertauliah & tengah tunggu turn 4 her special day..hihi)

till then..wsalam.

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sunday, December 16, 2012

Impianku part 2..

dulu pernah tgk cter ni--->


dalam cter ni, salah satu impian si awek adalah ingin belajar drive..sama mcam sy!huhu..
pada temujanji yang ke-3 (kalau xsilap) si pakwe dia ajar si awek drive.sampaila si awek pandai drive.tercapai juga impian si awek..sweet kan??:)

sama mcm impian sy juga..nak sgt belajar drive..reason??
*untuk meningkatkan keyakinan diri !!
*perempuan lain boleh drive..kenapa sy xboleh??
*nak berdikari..
*rasa sempurna hidup ni kalau dapat capai impian yang da lama terpendam ni..huhu

walaupon hari2 pergi keja jalan kaki jer, tapi dalam hati nak sgt belajar drive..seronok tgk perempuan drive sendiri pegi keja . rasa mcm hebat jer diorang ni.huhu.nak jadi mcm diorang..semoga impian jadi kenyataan...

p/s: kalau lpas kawen suami hantar dan ambil tiap kali pergi dan balik keja lgi best kan.hehehe..

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Saturday, December 15, 2012

layan..

salam..xsangka boleh pla layan satu lagu ni. Inilah akibatnya layan cter ni --->


klasiknye layan cter ni.saje isi masa lapang.hehe..tp sekarang da jatuh cinta dengan lagu ni kabut serangkai mawar- cover by Nadiah Aqilah. mantap vokal dia.lg best dr penyanyi asal.opss.hihi.nyanyi lepas jer..rasa mcm nk karaoke lagu ni jer. tapi confirm xbest sebab suara  macam hampeh .hahaha..lagu ni pon femes gak menaruh harapan

oo baru aku tau kisah penyanyi ni..teringat dlu-dulu Ma pernah cter yang Penyanyi ni memang famous. lagu dia yang ni pon famous..(flashback-waktu tgk tv dengan family siaran nyanyian klasik ape ntah..huhu..homesick!).

mood: jiwang klasik. k.bye.

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sunday, December 9, 2012

'Segmen Tanya Dan Jawab by YA'

Selamat malam cintaku...

hari ni sy asyik blogwalking jer..xdapat DATING dengan En Cinta Hati, BLOGWALKING pon jadila yer. Dua2 hobi sy..^__^. Syok blogwalking lastly terjumpe satu segmen di blog ni dan rasa nak join lah..saje suka2..hehe.
jom jawab soklan exam nih :P
THE QUESTION :
1.Your Girl Bestfriend : Nadia, Sya, Maisarah, Kuya, Are-Da & ramai lagi..
2. Your Boy Bestfriend : Ofcourse my BF a.k.a my love/my Cinta Hati (Mohd Rahimi Noh)*xboleh letak nama org lain..nanti dia jelezzz..hihi
3. Your Nickname : RAA
4. Your Favourite Food : Tomyam merah+Nasi Putih+Telur Dadar, Steamboat, Pizza Hut, McD, dll (kuat makan minah ni :))
5. Your Favourite Drink : Jus Tembikai Laici, Teh 0 Ais..*xpandai nak order air lain.no idea.huhu.
6. Do You Have Mental Problems : pernah suatu ketika dulu..putus cinta sampai rasa mcm nk gila..sekarang dah sihat walafiat..:)
7. Something You Can't Live Without : money money money + Love is everything..
8. Last Person You Called : my sister..rindu anak buahku yang comel2 itu...
9. Your Birthday : 31 July..1 month before merdeka k..ingat tuuu..jgn lupeeee.#nk hadiah!:P
10. Someone You Love : My Parents+my family+ My Cinta Hati..
11. Someone You Hate : org yg pernah melukakan hati ini..
12. Last Text Said :Hahaha..Abe gura jah Yg..(from Him..malu2nyerr share cni.hihi..gedixs)
13. Your Super Bestfriend : ermm..ramai sgt..
14. Do You Believe In God? : Yes. Allah yang Maha Esa..
15. Would You Take You Ex Back? : Impossible!eeee..xsuka playboy mcm dia!!gudbye forever!!
16. Someone You Miss : My Cinta Hati..Bestnye dia pegi tgk bola Malaysia vs Thailand kt stadium malam ni. Lain kali nak ikott la..rinduu..:)
17. Last Person That Made You Laugh *sertakan tarikh kalau boleh* : My Cinta Hati jgk..ptg td time mesej2 dgn dia about our planning ..hehehe..kelakar..
18. Your Favourite Song : Banyak..antaranya..Ayat-ayat Cinta- Rossa, Terukir Di Bintang-Yuna..CiNTA Bersatu-Liyana Jasmay..Dealova...The Only Exception -Paramore..
19. Is 2012 Are The Best Year Of Your Life : Yes..2012.im officially his GF..so sweet!!!!
20. Do You Like Malay Food : Mestila..tp makanan omputeh pon hentamm jeee :P
21. How Old Are You : Sweet 23 ;) bajet sweet n muda la sgt..:P
22. Do You Regret Anything From Your Past ? : xdapt skor pointer yang diidamkan masa blajr kat UKM dlu..huhu.nanges~nak study degree sekali ag boleh x??.ngada2!tp syukurla sbb da dpt keja..
23. Where Do You Want To Honeymoon ? : Paris -Si Kota Cinta..or Korea/Jepun.bestnye honeymoon tempat sejuk ~or MUSIM BUNGA..nak pegi taman bunga Tulip/Lavender yang segar..suka bunga sgt2!. tu pon kalau mampu..kalau xmampu Cameron Highland pon jadila..huhu..tapiiiii Bali pon ok..i love pantaiiiiii..k da start berangan.....lalalala~gataiii
24. Do You Believe In True Love : Yes i do...."Percayalah pada Cinta..di situ ada azimatnya"
25. What Is Your Attitude : baik hati, jujur, amanah , mulia, penyayang, berdedikasi, taat, pemurah haha..mcm skema jawapan B.M form 5.:P
26. Are You Scared Of GHOST? : takot..sy penakot...mintak jauh...
27. What Is Your Status ? (Single / Taken / Married / Divorced / What ? ) : Taken (My heart is taken by Mohd Rahimi Noh @ In A relationship with Him..
28. Have You Ever Broke Someone's Heart? : Pernah..terpaksa..maafkan sy...kita ngak bisa bersama.ngak ada jodoh antara kite.ampunnn mass..hahahahaha.
29. Who Is Your Favourite Singer ? : Yuna, Elyana, CT..bnyak lagi.
30. What is your favourite colour ? : Purple+Pink

done!!cikgu, maafla sy yer kalau out of jawapan..org mintak 1 jawapan jer, dia bg 3,4 hahaha.over excited .just 4 fun.:)



sape2 nak join..boleh refer link ni: YA BLOG

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Saturday, December 8, 2012

love LOVE love..

Dear my Cinta Hati..

i miss u........

i love u....


:) love u so muchh!!!!
moga cepat sembuh :)

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Tersedar dari mimpi lena..

kadang2 kita leka dengan apa yang kita ada. kadang2 apa yang kita impikan tak semestinya akan jadi milik kita. walaupon sehebat manapun perancangan kita, hanya Allah yang akan menentukan..
tak salah utk berusaha dan merancang yang terbaik untuk diri kita.tapi kita perlu sentiasa redha..

nothing to say..

moral of the story..

**ukur baju dibadan sendiri :)

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Friday, December 7, 2012

My Wishlist

my wishlist for the end of the year.(Y.E.S! time)

1) Blackberry
2) MP3/Radio
3) Perfume (Nina Ricci)
4) One set of beauty cream (A.M)
5) Vitamin C utk kulit cantik :)gebuss
6) One set of make-up (Eyeliner & Blusher- Elianto, Eye shadow- Mac)
7) Handbag baruuu..
8) High heel baru...
9) Blouse (utk Kerja- Sogo aku datang!!..haha)
10) Blouse & Skirt comel-utk dating2..hehe
11) Baju baby..utk Alya & Ikram .anak buah tersayang..
12) Blouse/Tudung utk family + heel utk Dikna..
13) Purse :)

wahh banyaknye..mau shopping sakan nampaknye..hahaha..
hopefully my dreams will come true..:)

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Wednesday, December 5, 2012

merpati dua sejoli...part 2

wahhh..bestnye tgk gambar honeymoon pasangan ni..
Awal Ashaari & Scha Al-Yahya Bulan Madu-8..
bila agaknya dapat bergambar kat Eifell Tower ni..huhu..
Awal Ashaari & Scha Al-Yahya Bulan Madu-14
sweet:)
Awal Ashaari & Scha Al-Yahya Bulan Madu-22
like..like..!!!

Awal Ashaari & Scha Al-Yahya Bulan Madu-17
cantik jg sha ni..bru tau..hehe

Awal Ashaari & Scha Al-Yahya Bulan Madu-23
comel3..bestnye honeymoon...nak honeymoon ktne eh pas kawen nanti..hehehe..jauh berangan..k.bye~

pau semua pic ni kat cni: :) ohbulan!

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Monday, December 3, 2012

Yang Indah Di Mata Part 4

terpersona......cantiknya..jom cuci mata...
gambar sanding

gambar sanding
again...gaun yang menggoda hatiku..huhu.. i wish i can wear a wday dress like this during my special day..love it.
gambar sanding

gambar sanding
sweet:)
gambar sanding

gambar sanding

gambar sanding
layan gambar2 ni @ beautifulnara. bye..

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sunday, December 2, 2012

Yang Indah Di Mata Part 3

http://i1068.photobucket.com/albums/u441/mig_online/Events/Resepsi%20Farid%20Kamil%20Diana%20Danielle%201%20Disember%202012/ResepsiFaridKamil29_zps76c4b25b.jpg

Alolo manjanya~

Sweet~

Sweetest moment? <3

Potong kek bawah pedang <3
cantiknya gaun DD pakai......harap2 dapat pakai mcmni juga nanti resepsi..mesti butik pengantin ada pakej utk pelmn + baju snding including gn putih juga kan..semoga impian jadi kenyataan.hehe

gambar persandingan diana danielle dan farid kamil
perfect w-dy couple!like!!!

gambar persandingan diana danielle dan farid kamil
Jatuh cinta dengan pelmn ni..cantik A+++! SUKE BACKDROP Tuu...berbunga2..

kredit to: beautifulnara & MIG ONLINE

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

suka-suka..:)

semalam sy sempat tgk cter ni-----> 


sempat tgk online jer utk mengisi masa lapang..overall sy suke cter ni sebab ada lisa yang chumel itu.
citer ni membuatkan sy makin jatuh hati dengan blog.hehe. sbb lisa suka update blog (xtaula kalau org panggil ape,agak jakun skit..yg pasti bukan fb, twitter..etc..whateverr!hehe))..cumell sgt..pastu ada pla yang suke comment setiap entry dia..hehe..SO SWEET!!..
 
oleh ituuuu...sy jatuh cinta lagi kpd blog tercinta ni..:) mungkin lebih kerap update utk hari2 akan datang.++nak cter pasal preparation for my E-DAY & W-DAY..:)insyaAllah sy nk jd macam blogger B2B(Bride to be) yang lain.walaupon my special day tu lambat lagi.hehe.


till then..

RAA..

publish~!!!!(gaya mcm lisa dlm cter I.A.D):) :) ;) ;P

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Impianku...part 2

putih idaman hatiku..


gambar nikah aida gadis melayu
idea: nak baju nikah warna puth mcmni..puth bersih..sarat dengan labuci n manik yang sgt2 cantik..;) insyaAllah.
gambar nikah aida gadis melayu

tiba2 pla warna pink kn..hehe...beautiful lady...:)

gambar kahwin aida gadis melayu
dear my Mr. Cinta Hati..tengokla samping baju melayu tu..kalau baju melayu warna ptih, samping xsemestinya hitam kn? i love samping warna mcm ala2 krim,putih susu ..nice sgt2..idea utk baju akd nikh nanti..hehe..nway, i love both of them..sgt sepadan..

p/s: cincin emas (kuning/merah) idamanku..not white gold okeyh!hehe

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...