salam kawan2.~...... "OUR GREATEST glory is not IN never failING,BuT In rising uP EVerY tiME we Fail".......Happy alwayz!!i love u!!.
RSS

Pages

Wednesday, October 31, 2012

impian..in planning

ikhlas dAri hati, sy nak buka bisness online (jual baju,tudung, etc), kalau boleh nak ambil kelas jahitan dan gubahan bunga. nak belajar jahit manik n gubah hantaran kawen..xambil class pon xpe, asalkan ada modal, on jer.kalau ada modal skit,  rasa nak buka spa/ butik kecantikan..




i loveee it..semoga impian jadi kenyataan..muahhh!

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

31/10/2012- green light :)


hai..rupanya2 da dapat 'green light' from my beloved maa n abg..hehehe..senyum sampai telinga :) :):)..tunggu masa jer..insyaAllah..

p/s: dalam hati ada taman bunga..n dikelilingi pokok2 hijau yang segar dan mendamaikan..hahaha.alhamdulillah.

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Monday, October 22, 2012

22/10/21012

ohh mama, sy mau kawen!!!!huhuhu.


andai mereka tau isi hatiku ini..huhu..<____> 
sabar jela.

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Friday, October 19, 2012

19/10/2012

indahnya saat bersamamu..thanks 4 everything :)

alhamdulillah segalanya berjalan lancar, API audit dah setel, interview da setel..penatnya melalui hari2 yang penuh cabaran ni.tapi akhirnya mampu tersenyum lebar..hehe.soal result interview tu, ku hanya berserah kepadaNya. :) .soal kerja audit ni pla, syukurla berjaya akhirnya buat BOSS tersenyum ,da hampir sebulan bertungkus lumus siapkan kerja yang patut, snggup korbankan weekend sampaikan hormon xstabil..huhu..penat, stress, xcukup tido..mcm2 ada..tp nasib baik ada orang yang memahami hati n perasaan ni..ehem2.tq sayang..

***
tiba masanya untuk lepaskan segala tension yang ada..shah alam, wait 4 me k...hehe.
***
to be continued, curi2 update blog kat opis..takot2.bye2.

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Monday, October 15, 2012

15/10/2012


pengubat stress/tension yg terbaik n paling berkesan.


 
bestnyer shopping..!!! semoga perasaan ni akn terubat..cepatla masa berlalu..
hopefully everything will be ok. .owh AUDIT :)

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sunday, October 14, 2012

14/10/2012

salam..alhamdulillah berjaya siapkan kerja walaupon rasa penat sangat2..selama hampir sebulan ni xdapat menikmati weekend dgn sebaiknya. asyik kerja je, weekend pon kerja, so bila nak cuti??penat. harap2 usaha ini akan membuahkan hasil yang lumayan. semoga ada pihak yang hargai.huhu..malam ni baru boleh tarik nafas lega skit.. tapii esok??lusa??berdebar2..semoga segala urusan Audit tu berjalan lancar n moga dptla pe yang Boss nak tu..Boss nak A.P.I. semoga dapatla API terr..insyaAllah. n harap2 dpt merasa bonus kencangg tahun ni.haha.;) penat. jum rehat. BYE2. 

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Friday, October 12, 2012

:) ;)

IMPIAN BAKAL JADI KENYATAAN minggu depan.

terbaikkk terrrrr. Happy =) Love TRW!!


xsabar nak pkai jersi .hehe. Hai Shah Alam, waiting  4 mE OKEYH!!

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

12/10/12

Setelah sekian lama pkir, sy da buat keputusan. dan keputusan sy adalah muktamad.. seronok juga bila baca laman web tu dan sy da ready utk study 4 the interview. semoga rayuan utk tukar masa interview tu diluluskan la yer. sy da call n email. semoga email sy berbalasla. kena tunggu isnin ni.huhu. pe2 pon sy da ready nak study. xsalah untuk study, dpt banyak info. andai kata email sy tu diorang tak reply, sy redha jela. pe2 pon sy akan tetap pergi ke tempat interview tu..xsalah mencuba. mana tau kalau ada rezeki..

wish me luck. insyaAllah. JOM STUDY, anggapla minggu depan FINAL EXAM! :);) k.bye.

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

12/10/2012

salam..bosannya malam ni. tak tau nak buat ape. nak tdo xlena sebab memikirkan sesuatu. rasa da bosan dengan rutin harian. xtau kenapa. nak kata stress kerja sekarang, xdela stress sangat, tp sebenarnya mmg stress juga. rasa kerja sekarang xkena dgn jiwa sy wlpon da setahun keja . xtaula kenapa. rasa mcm da xsbr nk cari kerja lain. kadang2 rasa ok. kdang2 rasa xok..normal la kot. Jauh di sudut hati ni rasa nak cari kerja yang lebih stabil. Saya nak kerja government sebenarnya. huhu. tapi belum ada rezeki. Rasa nak plan yang terbaik.. bila da ada kerja yang stabil semua benda boleh buat. nak kawen, nak beli rumah, nak buat bisness, dll ..tapi perlu sabar jela. belum ada rezeki.. xkisahla apa orang nak cakap kerja gov ni xde cabaran, gaji xbnyak, susah naik pangkat la..tapi xkisahla semua tu..sy ada plan sy sendiri. semoga rezeki sy selepas ni adalah di sektor kerajaan. insyaAllah.

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Wednesday, October 10, 2012

10/10/12

asyik tersenyum jer bila teringat saat2 indah hari ni..;) senyum seindah suria.yang membawa cahaya, senyum dari hati, duniamu berseri .;) ^__^

*saat melihat wajahmu yang tenang, hati ni rasa bahagia, damai jer..alhamdulillah ;)
#insyaAllah ramai yang mendoakan.. :) think +

p/s: maafkan sy sbb suke curi2 pandang awk.hehe..syg awk!!



Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Tuesday, October 9, 2012

09/10/2012


A:  Pabila da besar nanti, sy nak kerja sebagai Doktor/Arkitek/Engineer/Lecturer/Guru Besar/Akauntan..
ME:  semua yg class2 jer kau..tgk korang sekarang keja sebagai pe? ada tak yg mcm dlm list diatas??

B:  wahh kau ushar2 keta mahal2 yer, ko nak beli ek?? xpayahlaaa..ko perempuan..ko cari jer laki yang dah ade kereta mewah. ko kawin jer dgn dia..senang citer!
ME: wahh..senangnye ckap..ko tu umor da tua, da de keta mewah..xkawen2 pon?apesall..nk tunggu gurl lamar ko ? :P

C: masa belajar sekolah xpayahla nak gatal2 nak bercintan cintun ni, ko belajar jer rajin2 sampai masuk Uni..nanti kat Uni, ko akan jumpela BF..nanti da abis study kawen terus. senang cter.
ME: erk??? kat Uni lelaki makin pupus, lelaki Chinese jer ramai satu course .mcmner??..ni da setahun abis belajar, da setahun keja xkawen2 pon ag sy..mcmner? >___<.

D: kalau u pkai produk ni, kulit u akan jd cantik, menarik, tertarik..mesti ade laki kayaaaa yang minat kat u..nak kawen dgn u.
ME: laki kaya??kalau kaya tapi tua setaraf datuk i watpe??xsangguppp

E: ko cantik, u carilah bf yang handsome..
ME:cantik ke i ni?? auww..malu plak ade orang puji..;) perasan nye minah ni.huhu, dpt bf handsome ok jg. tp kalau hati dia xhandsome, xbest juga.. tapi kalau dapat bf yang hatinya handsome, baik, untunglaa ..secara automatik kte akn syg dia..tp bagi sy, bf sy handsome :) :)

F: U cari lelaki yang senegeri dgn u jd calon suami u? memilihla la u ni. xadil..bagila peluang kat orang negeri lain jg.
ME: kalau jodoh xkemana xkisahla dgn lelaki negeri mana2 pon..kesian u..desperate sgt ker??hehe..bunga bukan sekuntum jer..u kurang beruntung kali ni..cuba lagi yer dgn bunga yang lain. gud luck.

G :  Si minah tu da abis belajar, dah keja pon..kerja makan gaji..tapi xpela..orang makan gaji ni kawen lambat pon xpe..kumpul jer dlu duit banyak2, pastu kawen la..
ME: ermmm..mcmtu ker??sepatutnye lpas abis study , da keja, bolehla kawen..betol x? kan akak kt opis da pesan kawen cepat2..pe nk tunggu lama2?nanti berkarat.. ^__^.

motif???

kata2 yang btol2 didgr oleh telingaku ini dr orang yang berbeza2. tp xde kaitan dgn sape2 taw .penim2
tapi sy (ME) jawab dalam hati jer..hehe.

TO BE CONTINUED..

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Monday, October 8, 2012

07/10/2012

"We were given: Two hands to hold. Two legs to walk. Two eyes to see. Two ears to listen. But why only one heart? Because the other was given to someone else. For us to find.. "

Dear My Love,


thanks for our best moment today :) love u...


Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Saturday, October 6, 2012

6/10/2012

hai..malam yang semakin dingin ni membuatkan perut rasa lapar. lapar bukan sebarang lapar, tapi ala2 mengidam nak makan makanan yang mahal2 dan sdap :) , nak makan meatballs kt IKEA laaa..huhu. bilakah agaknya boleh makan ni.. :(

gambr ambil kat google jer. 
semoga impian jadi kenyataan..dear mr. BF, please take note..hehe. k.bye.

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

salahkah andaiku bercinta?

salam..persoalan yang bermain dipikiran saat ini. salahkah kalau kita jatuh cinta dan bercinta dengan insan yang kita sayang??salahkah?.diri ini hanya insan biasa yang mempunyai perasaan cinta..rasanya jatuh cinta itu perkara normal bagi insan yang makin meningkat dewasa.tapi kenapa awk tidak merestui andai sy bercinta?

awk, saya tau awak baik..baik sangat2. kalau compare saya dan awak, confirm sy kalah sebab awak baik sangat..saya cukup kenal awk, sejak dari zaman sekolah lagi kita berkawan. tapi sejak awak masuk matrix, awk da berubah.. berubah menjadi semakin baik..dengan imej yang makin sejuk mata memandang, sy respect awk..awklah ustazah sy. dari dlu sampai sekarang awk baik dengan saya..yes,we r bestfrend (BFF).....at the same time, walaupon kte berkawan baik, tapi maafkan sy kerana sy terpaksa merahsiakan sesuatu dari awk..sy tau awk suka kawan dengan saya, sy pon suka..tapi kdang2 sy rasa hidup sy di'control' oleh awk..maafkan sy..maafkan sy..kalaulah awak pham hati dan perasaan sy ni.

salahkah kalau saya bercinta??kenapa awk terlalu memikirkan sumthing yang negatif?? sy selalu ingat pesan awk "bercinta selepas nikah itu lebih baik".saya sokong statement awk tu..tapi kalau sy ter'jatuh' cinta dan bercinta sebelum nikah mcmne? awk akan marah sy? awk xnak kawan dengan sy? tapi satu je yang sy nak awak tau..walaupon kita BFF, tapi tak semestinya hati dan perasaan kita akn sentiasa sama. memang sejak dlu, taste kita sama..tapi masa dan keadaan merubah segalanya..kita semakin dewasa kan? dan dah layak utk fikir masa depan..sy tau pe yang sy buat..sy bercinta dengan niat yang suci. sy nak kawen dengan orang yang sy cintai..sy ada perancangan sy sendirii..maafkan sy kerana sy ada perasaan cinta dan ingin dicintai oleh seorang lelaki kerana sy hanya insan biasa. namun, sy masih boleh berfikir baik dan buruk. 

hubungan persahatan kita akan kekal sampai bila-bila..awk jangan risau. maafkan sy kerana berperasaan mcmni. sy tak cerita semua ni sbb sy respect awk. awk nak berkawan dengan orang yang baik-baik je. sbb awk ustazah..awk nak sy jdi baik macam awk..itu sy tau..tapi kalau saya bercinta, awk akan pandang negatif kat sy sbb tak dapat ikut prinsip cinta lepas kawen awk tu..hermm. alangkan baiknya kalau sy dapat kongsikan kegembiraan hati sy ni mcam sy share dgn kawan baik sy yang lain . :(. ape2 pon, sy redha.

awak, sy terpaksa berlakon di depan awk. itu yang terbaik buat demi persahabatan kita. semoga awk akan dapat cinta sejati awk lepas nikah tu..aminn..dan sy akan inform awk berita gembira yang awk patut tahu tentang sy suatu hari nanti. insyaAllah..Dear my beloved friend * friendship never die*

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Thursday, October 4, 2012

1year experience!

salam..cepatnya masa berlalu ..3/10/2011- 4/10/2012 .dalam sedar tak sedar da setahun 1 hari saya kerja di sini..rasa mcam baru semalam dtang interview.hehe..alhamdulilah da setahun rupanya sy mencari rezeki yang halal..semoga Allah murahkan n tambahkan rezeki kepada sy..selepas ni tak tau lagi ingin mencari rezeki di mana..mungkin di tempat baru?? insyaAllah akan usahakan. tapi buat masa sekarang, sy tak apply pon kerja kat company lain..rasa da selesa berada di cni..setia dengan company ni..hehe. kdang2 risau kalau dapat kerja lain, banyak perkara yang perlu dipikirkan..maybe gaji lagi banyak.yang ni ok la.tpi kos transport?umah sewa? n yang paling penting environment..risau kalau environment tempat kerja baru tak best macm kat sini.hehe..dan sy tau kebolehan sy..buat masa sekarang sy rasa masih belum bersedia untuk menempuhi kerja yang lebih mencabar..masih belum mampu..sy perlukan sedikit masa lagi..sekarang masih dalam proses belajar..insyaAllah bila da btol2 yakin, sy akan buat keputusan yang lebih matang demi mencari rezeki utk hidup lebih stabil..haha..so buat  masa sekarang, stay jela kat cni..P******* DI HATIKU + Mr. BF DI HATIKU  jg :)


waiting for lunch :) k.bye.

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Monday, October 1, 2012

1/10/2012

October..

bahagia bila dipercayai..

seronok bila dihargai..

gembira bila dikasihi..

ceria bila dirindui..

hati berbunga-bunga bila diri diCINTAI.. :)


thanks MY LOVE!

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

cantik!

salam..xsangka ada gambar2 pasangan merpati dua sejoli ni dalam draf blog saya..da lama rupanya tersimpan dalam draf..lupa nak post sebelum ni..Alhamdulillah pelakon ni dah bertudung skrang..dia sangat2 cantik.kagum dengan kejelitaan dia..

***
jatuh hati dengan pelamin n pengantin yang cantik ni..nice combination of purple, pink n peach. :) i love it..
layan gambar kawen la jap..

p/s: dear En. Bf..jom kawen!!! hehehe :)

gambar kawin ayu raudhah zaquan adha

gambar resepsi ayu raudhah zakuan adha


gambar kawin ayu raudhah zaquan adha

gambar kawin ayu raudhah zaquan adha

gambar kawin ayu raudhah zaquan adha

gambar resepsi ayu raudhah zakuan adha

gambar resepsi ayu raudhah zakuan adha

gambar resepsi ayu raudhah zakuan adha

ayu raudhah zaquan

gambar ayu raudhah malam berinai

gambar ayu raudhah malam berinai

kredit to: beautifulnara.com
k.bye.

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...