salam kawan2.~...... "OUR GREATEST glory is not IN never failING,BuT In rising uP EVerY tiME we Fail".......Happy alwayz!!i love u!!.
RSS

Pages

Tuesday, September 27, 2011

hiiii

kepala pening tapi masih ada hati nak update blog kesayangan ni. hehe. dah lama xupdate, rindulah pulaks. stay bilik ain kat ukm xbolehla nak update bagai, sebab maluuuu. lagipon wifi-ukm xdapat access kat bilik dia ;(. 


sebenarnya hari ni sangat penat sebab hari ini adalah hari konvokesyen saya. Alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar. penat betul bergambar sakan tadi.hehe. (akan upload gambar konvo kemudian..)

wahh. hujan lebat ni. sejuk. best tido ni.selamat malam semua.


Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Tuesday, September 20, 2011

kemaafan

Kemaafan adalah sesuatu yang indah?benarkah? senangkah untuk kita memaafkan seseorang? kadang-kadang mulut je kata maaf, tapi hakikatnya tidak dapat memaafkan dengan sepenuh hati. Namun, lain orang lain pandangannya. Bagi saya, bukan mudah untuk memaafkan seseorang yang pernah buat salah dengan kita. Tapi bergantung kepada keadaan juga, kadang-kadang kalau hanya perkara kecil, mesti akan terus lupa dan tak nak pikir lagi benda-benda yang remeh. 

Tapi, jika seseorang tu agak melampau kesalahannya terhadap kita, bukan mudah untuk dimaafkan. Mungkin akan mengambil sedikit masa, sebab perasaan marah, kecewa, pedih, benci masih terbuku dihati. Saya akui, bila kita berada dalam keadaan marah, sesuatu perkara yang kita buat tidak akan sempurna, dan tidak releven sama sekali keputusan yang kita ambil. Oleh itu, memang kita perlukan masa untuk memaafkan seseorang untuk memberi ruang untuk kita berfikir dengan lebih sempurna. Mungkin benar apa yang pernah seseorang nasihatkan saya dahulu. Kata beliau, dendam itu adalah satu beban, dan kemaafan adalah sesuatu yang sangat mulia. Dengan memaafkan seseorang, segala beban yang selama ini kita tanggung akan menjadi ringan, dan percayalah, hidup kita akan menjadi lebih tenang.

Hari berganti hari, bulan berganti bulan, tahun berganti tahun, ruang yang ada telah saya manfaatkan dengan sebaik mungkin untuk berfikir dan terus menilai sesuatu. Memang benar, kadang-kadang setiap yang baik, ada buruknya dan setiap yang buruk ada baiknya juga. Berfikir mestilah secara positif.

Dalam masa yang sama, saya sedang memaafkan seseorang. hehe. Sejak raya haritu lagi sebenarnya, tapi semakin hari, semakin hampir memaafkan dengan sepenuh hati. Syukurlah. Rasa lebih lega dan tenang sekarang. Peace No War  ;)

p/s: membebel ape ntah panjang lebar malam2 ni sampai mengantuk dah mata ni. hehe.gud nite.

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Friday, September 16, 2011

salam 1 malaysia

Penat seharian berjalan sakan hari ini (bukan shopping sakan k) :) .Terubat rindu bila dapat berjumpa dengan kawan2 lama satu uni dulu. thanks Pain, Ain dan Linda. Walaupon tak jadi pergi Jalan TAR sebab hujan, midvaley pon ok kan, sempat juga saya temankan awok2 shopping, ye dop?.hehe. Mungkin juga memang dah ditakdirkan hujan sebab tak bagi saya sakit. Almaklumlah, saya memang fobia dengan tempat yang crowed dan panas tuh.huhu. Tapi tetap happy dapat jalan2 tempat ada aircond tadi. hehe. Happy happy juga, tapi bila dah sampai rumah ni, terpaksa urut kaki yang comel sakit ni.hehe..

***
sempat juga drop beberapa resume tadi, harap2 adala rezeki. ramai orang yang datang midvaley tadi, yela cuti hari Malaysia hari ni . Inilah masanya mereka kluar shopping atau window shopping pon ok.hehe . Budak2 u pon ramai tadi.. junior UKM pon ada. Teringat pula time belajar dulu, kalau hari jumaat cuti memang yahoooo lah sebab dapat cuti panjang la sangat. Tgh syok2 pusing2 dewan fobfair tuh, tiba2 saya terpandang kat sorang awek ni. hehe. dengan bf dia. aiii macam kenal. kalau xsilap dia Amoi Heaxa. tapi memang xsilap lagi.. memang cantikla akak tu. sebelum ni tengok gambar dalam blog dia aje, . tapi tadi xsangka terjumpa dengan dia face to face. tapi dia xpandang saya pon.huhu. So, saya hanya tengok dari jauh jela.hehe.*jobfair kali ini kurang menarik. Tak sehebat jobfair anjuran BN kat pwtc dulu.

***
Boleh tak kalau saya nak kata saya dah semakin matang?huk3..tibe2 aje. Soal jodoh, saya serahkan kepada Allah sahaja. Dia yang menentukan segalanya. Hanya berdoa banyak2, semoga doa akan dimakbulkan oleh-Nya. InsyaAllah, ada jodoh. Tak nak fikir lagi. Sebenarnya Takdela matang sangat.hehe

***

Tanpa saya sedari, saya dah ter'ubah cara saya berblog ,sekarang entry saya more to my personal rutine. Tak kisahla ada orang nak baca atau tak blog saya  ni.hehe. yang penting, ini diari saya. Diari yang ditulis mengikut mood sendiri. hehe.enjois.

***
Selamat Hari Malaysia. ;)

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

tiada tajuk

Salam...ibarat magik.ting!!!!!!!!!skrang saya berada di kl. merantau membawa diri.hehe. Sebenarnya memang berat hati untuk tinggalkan kampung tercinta di Kelantan, tapi hajat di hati ingin mencari rezeki di negeri orang. terpaksa redha. kalau ada rezeki dapat keja kat kelantan, ok jugak, saya pasti akan berangkat ke sana pula.. ;) tapi datang kl pun belum dapat kerja lagi, datang awal sebab nak setelkan banyak urusan di UKM. Sambil2 tu bolehla mencari peluang kerja kat sini. Sambil menyelam minum air la katakan..huhu

****
Setiap kali online, mesti saya ternanti-nanti entry baru daripada dua orang sahabat lama ni. Selalu mengharapkan entry/update daripada diorang sebab saya suka baca blog diorang. Saya pernah jadikan diorang sebagai idola saya sebab saya terlalu kagum dengan kebolehan diorang dari setiap segi. Oleh itu, rasanya tak salah mengakumi seseorang asalkan membawa kebaikan kepada diri sendiri kan? mungkin dengan cara ini mampu mengubah diri saya menjadi insan yang lebih baik.. Tekad dalam hati, saya ingin menjadi seorang insan yang berjaya, berjiwa kental, sistematik, baik, cemerlang dan beriman seperti diorang. InsyaAllah.

****
jom pegi midvalley esok.jumpa di sana k.bye2.wasalam.

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sunday, September 11, 2011

rindu dia

kemanakah si comel ni pergi agaknye arini bersama mamanye?huhu.rindulah.cepatlah balik cyg. mau peluk n cium sama kamooo..hehe
lena betol dia tido..bosannya arini tanpa dia..iqram cyg, i miss u ;)

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

cter ptg sabtu

Petang tadi, lepas majlis rumah terbuka selesai, aku terus tumpang kak ya ke stesen bas dan singgah kedai mak angkat untuk beraya dengan beliau. Time aku masuk kedai emas beliau, ada sepasang bakal suami isteri tengah pilih cincin. Katanya untuk wedding diorang yang akan berlangsung 2 minggu lagi.. auuuuu aku pon turut sama beli cincin  cuci mata tgk diorang pilih cincin tuh. dalam hati, xusah cter, tapi nak cter juga.hehe. "bestnye diorang ni, da nak kawen..dah nak beli cincin.bgusla"...

p/s: tengah tunggu turn aku pula..bila ntah??huhu..auuu cemburu skit2 dengan diorang tuh.xboleh nk cemburu banyak.hihi
gambar: from google ;)

cntiklah cincin2 ni.nak 1 boleh???huuu. gud nite. dah ngantok.jom tido. bye.


Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Tuesday, September 6, 2011

cantiknye baju dia




Salam. Sejak mula2 tgk iklan cter jangan tido lagi raya tv3 lagi dah jatuh hati dengan baju mereka berdua ni. cantikla. warna dia memang cantik. my favourite colour..sulaman pon cantik. then, dah set dalam kepala nak tgk slot ni sbb matlamat utama nak sangat tengok baju yang cantik ni. Tapi semalam, pukul 9.30 lagi dah pengsan awal-awal depan tv. hehe. dahsyat betol. tapi nak tgok punya pasal, try search youtube, ehh ada..so, guna snipping tool aje. sempat juga cuci mata tgk baju2 cantik ni.hehe..walaupon seksi skit, tapi mmg sangat cantik. tapi dalam gambar ni, warna dia kurang cantik sbb video yang diupload kurang berkualiti. emm kalau dapat pakai baju mcmni time kawin, mesti best kan?haha

*nanti kawen, nak tema warna ni..eishh gataiii ;)                                                                         Wasalam.                                                     

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...