salam kawan2.~...... "OUR GREATEST glory is not IN never failING,BuT In rising uP EVerY tiME we Fail".......Happy alwayz!!i love u!!.
RSS

Pages

Wednesday, August 31, 2011

merdeka!!!

Selamat Hari Merdeka yg ke-54. i love Malaysia!

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Tuesday, August 30, 2011

salam lebaran

Salam. 

Selamat menyambut Hari Raya Aidilfitri. Maaf zahir dan batin kepada semua. Semoga berbahagia selalu di samping keluarga serta insan tersayang di hari yang mulia ini.

Sekian, Wsalam.

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Monday, August 29, 2011

konvo raya..@ Pre-Convocation

Salam, akhirnya aku berjaya juga dapat status konvokesyen@tamat pengajian.Alhamdulillah..ini buktinya ;)



sangat happy sebab 1st time dapat 4 flat..hehe..sempat juga merasa 4flat ni. sebelum ni, macam pelik je kalau aku dapat 4 flat..yelah "4 pelik".hehe. tapi almaklumlah praktikal, mesti kena skor A. rasa nak sorok muka bwah meja kalau xdapat A.hehe.

dengan itu, aku akan konvo bulan depan  : 26 September 2011..insyaAllah.

bestnye da abis study, mmg saat inilah yang aku tunggu2 selama ini..

 dah konvo?hehe.belum.Ini gambar yg diambil tahun lepas. Pre-Convocation la konon..hehe. Pinjam baju konvo senior yang tumpang tido bilikku (kak asma) time tu.sempat juga merasa pakai jubah konvo FSTM ni .tapi nanti aku konvo, xpakai jubah warna ni, tapi warna purple coz FST.i like purple~
 rindunye bukit2 KIY yang tinggi spt bukit Cameron Highland (yela tuu).pemandangan di belakang bilik yang sungguh indah dan tenang. pokok2 yang hijau sejuk mata memandang.. rindunye UKM..
sesi baling helmet  topi ni..mcm pelikje haku..hihi

*tgh mencari kain baju kurung yang sesuai utk pakai time konvo nanti. nak warna purple, tudung nak warna purple muda, barulah sesuai dgn jubah warna purple terang..
*nak juga ada pre convocation pictures ek? nak buat mcmne, gambar pre-wedding lambat lagi..dahulukan pe yang patut.hehe
*nasib baik final result dapat tau before raya, xdala tertunggu2 lagi. sooo kita enjoyy......
*xlena nak tido sbb ptg tadi dah tido banyak. tapi kalau dah tido, mesti susah nak bangun sahur esok kejap lagi..confirm banyak kali ma kena kejutkan aku,.eishh2.xpatut..

Wasalam, sekian.selamat bersahur#

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Monday, August 22, 2011

popia simpulan CINTA, kasih dan sayang

Salam..

Bestnya bila pergi shopping mall, tiba-tiba ternampak pasangan suami isteri sedang shopping sambil si isteri dukung baby yang cumelll..sesekali si suami pla yang dukung baby diorang...sweet married couple..i like~

best juga tengok pasangan suami isteri shopping barangan baby. persediaan utk sambut kelahiran baby diorang. si suami berjalan berpegangan tangan bersama isteri yang tercinta yang sedang sarat mengandung..ohh bahagianya..so sweet~ <3..kalau si isteri belum mengandung pon best juga..sangat romantik..boleh kuar dating bila2 masa dan di mana jua..shopping sama2. makan sama2, minum sama2, ..semua benda buat sama2.he2. dapat enjoy sbb xde anak lagi..dan yang paling penting, memang dah halal.. ;) 

p/s: best dapat cuci mata.  ;) bilala agaknya turn aku pula??sabor jela..

**bila tengok pasangan yang belum kawin kuar dating pla, xbest sangat..x seindah yang yang dah kawin kan..dalam masa yang sama, cemburu pon ada..hehe. emm bestnye diorang ada bf, aku ader??tapi betolkan niat..aku xnak bf, aku nak suami..tapi yang paling penting bukan suami orang okey! ;)

*lari topik nampaknya**sebenarnya sempena hari raya nanti, aku dipaksa buat kuih raya..buat yang paling simple aje.popia------>

inilah dia POPIA SIMPULAN CINTA, KASIH DAN SAYANG aku..yg belum digoreng
 buat kuih ni harus di depan tv k.utk hilangkan bosan.tapi tetap simpul dengan penuh rasa cinta, kasih dan sayang. over!~llalala
inilah yang dah siap digoreng ;) sedap wlpon buruk benor rupanya.hehe.

p/s : semoga ikatan cinta, kasih dan sayang yang bakal terjalin antara aku dengan ??? suatu hari nanti akan tersimpul erat seperti popia ni..wakakaka. wsalam.

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Friday, August 19, 2011

cinta ibarat nasi??



picture kata2 pujangga ni pernah 'someone' bg kat aku..wekss.
.macamla baik sgt kan??
--
--
kata2 pujangga daripada aku yang x berpujangga langsung --->

..lebih baik nasi tu basi......boleh buang aje.. :)
tapi..hari baik, bulan baik ni xbaikla membazir kan??
so..lebih baik kasi itik-itik makan..kesian kat itik xde makanan nak makan ;)
nanti kalau itik tu dah kenyang, dah bahagia,
 boleh juga kaum kerabat itik tu bertelur..
nanti telur tu boleh bagi aku makan, buat telur dadar..masak separuh ke.
emmm kalau buat telur asin pon sodapp..boleh aku rebus utk makan sahur ..
nanti sape yang kenyang??aku jugak..xgituu??.

p/s: eleh..setakat pic kata2 pujangga cmtu..mintak tolong dgn pakcik google boleh sgt..klik je..xheran pon..xperlu nak bagi aku..hehehe

*sekian*selamat bersahur**

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Tuesday, August 16, 2011

hobi baru..

hobi baru---> suke tgk gambar orang kawin, kek, pelamin, baju pengantin, hantaran.. i love everything about wedding..hehe....lebih2 lagi kalau tema warna purple, pink, peach..sangat cantik..sejuk mata memandang;)

suke tgk gambar wedding diorang..pengantin yang hensem dan cantik!!
-
-
p/s: xnak ada bf, tapi nak ada suami ;)

dan..

kalu boleh nak suami yg hensem mcm dia------------->

haha.demand btol kan?..btw, aku peminat setia fahrin ahmad yg hensem ni.hihi

**sekian, selamat berbuka**

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Monday, August 15, 2011

kenangan praktikal 3 bulan..

Tarikh last praktikal : 3 Ogos 2011..dah hampir 2 minggu berlalu dan aku skrang stay kat umah je, menjalankan misi baru kat umah iaitu makan tido, makan tido..tido..tidoooooooo..pastu makan lagi..hehe.biaselah mcmnila tugas seorang 'penanam anggur' yang belum rasmi ag..hihi..praktikal selama 3 bulan rasa mcm kejap sangat. btw, banyak kenangan dan pengalaman yang aku dapat selama praktikal di PERKESO. Kenangan tu berbahagi kpd 2, ada yang manis dan ada yang pahit.yang pahit tuuuu biarlah rahsia  sbb xbaik bergosip bulan pose ni.hehe.lagipun kenangan pahit, buat pe nak diingatkan kan? xmaula ingat dan bukan serius sangat pon.~
 Overall, memang best praktikal kat cni..kenangan manis xsempatla plak nak cter, juz mampu disimpan dlm hati ;)..btw, mcm biasa, nak jugak letak gambar sbg kenangan terindah <3 ~






 kusyuk buat kerja ;)


koir lagu PERKESO PRIHATIN..hahaha..mcm kelakar je~ 


p/s: yeayyyyy dah habis belajar dah .cukupla setakat degree aje. malas dah nak belajar. xterpikir pon utk sambung master walaupon ramaila juga kawan aku yang sambung. Setiap orang ada matlamat mereka sendiri, so aku tetap dengan pendirian aku, aku nak kerja..matlamat aku : ingin berjaya dalam alam kerjaya, menjadi seorang pekerja yang berdedikasi dan cemerlang.insyaAllah..yang paling penting nak pegang duit sendiri..;))
~xsabar nak konvo bulan depan~bye2.


Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

1 jawapan yg pasti..Alhamdulillah

Salam..dah lama rasanya tak update blog kesayangan ni.banyak benda yang ada dlam fikiran ni.tapi xsempat nak luahkan kat cni..kalau dah mood "malas" datang, semua benda xjadik.haha.tapi dalam masa yang singkat ni..aku nak sangat update satu benda yang penting sangat ni..iaitu status aku skrang..hak3..emmm i'm officially single actually..ini yang terbaik buat aku..dah lama dah, since 11.6.11 lagi..dan aku yakin, keputusan aku kali ini tepat, sebab aku xnak dah seksa jiwa aku mcm dulu. now aku rasa lebih tenang dan bebas..aku pon dah update blog aku..hehe.sbb xsanggup nak tgk sticker yang aku letak bawah header blog aku ni lame2.buat sakit ati jekan, so aku dah xnak letak ag benda yang menipu ni,sepatutnya benda ni dah stop count.tapi dia tetap count sampai terlebihh sudahh. penipu kan..nway..nanti aku nak ganti dengan sticker yang baru..tapi sempatla jugak crop benda ni buat kenangan pahit hehe..

weksss.rasa nak muntah je bila tgk sticker ni..haha..tapi terpaksa tahan..nanti takot batal pose ;)
ok bye..kejap ag post lagi.;)



Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Tuesday, August 2, 2011

salam ramadhan..

selamat menyambut bulan ramadhan al-mubarak..semoga ramadhan kali ini akan lebih bermakna untuk kita semua..insyaAllah..

esok last day aku praktikal..banyak kenangan di tempat praktikal yang mengajar aku erti sebuah kehidupan..kehidupan di alam pekerjaan yang bakal aku lalui sedikit masa lagi..pengalaman yang berharga yang tak pernah aku rasa..thanks semua~

salam ramadhan ;)

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Monday, August 1, 2011

emmm..

menyampah!...

@#*&&&&&#%#$%@@#$$.


emm kan dah membebel sorang2 atas batu..hehe..tu tandanya hati ini xboleh trima perbuatan mereka2 yang ada kaitan sikit2 kot..hermm..banyak yg terbuku d hati..tapi aku rasa "diam itu lebih baik drp berkata-kata" nanti kan, ada yang terasa..huhu

ape2 pon kata2 tadi xda kaitan langsung dgn gambr n kawasan sekitarnye..hehe..hanya rekaan semata-mata..

hanya diri sendiri je yang tau ape yang tersirat dihati..
redha~


Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...