salam kawan2.~...... "OUR GREATEST glory is not IN never failING,BuT In rising uP EVerY tiME we Fail".......Happy alwayz!!i love u!!.
RSS

Pages

Tuesday, April 26, 2011

FREEDOM!


~25 April 2011~



goodbye UKM, final exam, tesis,Assignment, braces, k14b-103, PPSM..dkg124sm, kawan2,etc..
i gonna miss uols.

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Saturday, April 23, 2011

ber "tutti frutti" itu amalan yg paling mujarab utk....

menghabiskan duit dengan begitu cepat,tepat,padat,cemerlang,gemilang dan terbilang.hehehe..sekali picit2,ambil2 sesuka ati then,timbang..inilah hasilnye--->
 RM 14.60..;)) dushhh..kalau nak lagi mahal,tambahlah banyak2 eskrem & buah2 tu lagi..
yolah lagi berat lagi mahal kan..lagi cepat abis duit  kau aku ;))
 Tapi sebenarnya, aku xkesah pasal harga,sbb dah terliur sangat nak makan,kenala beli jugak. ;)..ni semua gara2 misi mencari kertas cover depan warna purple utk tesis tercapai+meraikan exam utk killer paper ISU dah habis..hehe..petang tu panas terik,tekak pon mulala mintak macam2 yg sejukkk..mula2 kami plan nak cari abc kat WARTA tu je.pastu tbe2 tukar plan..so,pegilah tutti frutti.
mine: RM 14.60
hawa : RM 14.50 lebih kurang
ain : RM 18.00 kot(mahal kan?)
 1st time dapat rasa tuttt fruttt nih.;) perisa banana+strawberi yg sgt sedap!..yummy..
 ambil buah strawberi bnyak2..sedap;)
alamak!da nak abis dah..hihi..bergambarla dlu sambil makan2..
 1st time dapat makan t.f ni..tapi inilah kali terakhir dapt bersama kwan2 yg tercinta..huuuu..sedihnye ;(
 3 tahun bersama..akhirnya tibe masanye kita berpisah...
 cepatnye masa berlalu..dah nak abis study pon..( ade 1 paper lagi)
t.f memang sedap+kawan2 ku yg baik hati..
 kenangan bersama xmungkin dapatku lupakan..
..i love u my friends!!!..T.F menjadi saksi tempat kita bersama buat kali terakhir..
insyaAllah.panjang umor kita jumpe lagi time konvo k..

~kebanyakan kawan sekuliah aku dah balik kg,sangat jeles k..tapi aku ada 1 paper ag..huu..sabor jelah.
~sape2 yang ada duit banyak n baik hati, pleassseeee belanjaa aku makan t.f ni ag..
.rasa nak nak nak ag..huuu


Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

last lecture bsama pak sdara Rosyam Nor & peminat Fauziah Latif..;)

Mengimbau kembali memori dalam dewan kuliah buat kali terakhir d cni..sehari sebelum study week:
zoom skit-->
bERsama buku syarahan perdana Prof Abdul Razak Salleh@ Pak sdare Rosyam Nor..kalau xbeli kena potong markah.huhu..so,belilah jugak walaupon dah photostat sebelum ni..
time ni Prof/Datu' xbuka slide sbb juz buat revision ttg pe yg dah belajar. kalau x, mmg agak pelik kalau xde masalah nak buka komputer..encik Affendi n encik2 lain jd mangsa..hehehe..
*komputer kat DKG ni mmg dah uzur kot *

~SEmoga Prof bermurah hati bagi markah lebih time semak kertas jawapan aku..huhuhu
~Prof sangat hensem masa muda2 dlu..hihi..ingat lagi time Prof tunjuk slideshow time study kat Wales dlu..haha..yg xtahannye dua hari berturut2 tunjuk slide tu ;))

Ini pula after exam ISU,inilah kuliah yang terakhirku..taklimat praktikal oleh Dr Ummul Khair..beliaulah peminat Fauziah Latif..
hehe.teringat lagi dia citer pasal F.L ni time lecture Differential Equation dlu2..kelakar betol ;))

Dr Ummul~ sy sukala  Ayat2 dc .memang power2 lah dengan itonasi yang begitu berkesan skali..hehe..
antara yg aku slalu ingat adalah "menusuk kalbu, ini mesti xbace 5.1 ni, so macamne nak tau 5.1.1, xsampai hati nak baca dll" ;)))
kusyuk. bg taklimat L.I

~dc...jangan lupe bagi sy A latihan industri nanti k..hehehehhe
ZOOM: Kata2 terakhir kepada kami...sedihhhnyeeeee ;(

Prof Ishak: W'salam. InsyaAllah..thanks Prof 

Prof Mas: "i dont't want to lose u too......"sobbbs sobbbs
beramas mesra di depan skrin dkg124sm tercinta..screen panggung wayang ni lah yg aku duk tilik selama 3 tahun ni..thanks k screen panggung wayang.kamu sangat berjasa. hahhaha ;)

p/s: dalam lecture pon ambil gambar.hehee..xpe sbb kuliah last..jangan tiru aksi ini di rumah;))
..babai..

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Friday, April 15, 2011

mungkin belum tiba masanye..

Salam..kadang2 rasa nak pegi..kadang2 rasa xnak pegi..tapi akhirnye " X PEGI KOT"..ngeee~..sebenarnya kat Mid Valley n UPM ada karnival kerjaya..tapi rasanya itu memang keputusan yg  terbaik sbb memang xde masa langsung nak pegi cna, banyak lagi yang perlu study....sebab aritu dah pegi  karnival kerjaya kat PWTC kan..soo xpela dlu..

actually aku dah dapat 2 panggilan temuduga 2 minggu lepas hasil aku pg deposit resume kat PWTC tu..tapiii malangnye aku dah tolak dua2..kui3...napela company tu nak sangat panggil aku time ni. 
lex luuuu..huhu.napela dia xpanggil time aku praktikal ke..nak jugak panggil time aku nak exam..berdebar den..satu  problem ag sebab sangkut dengan praktikal..semua company nak ambil pekerja utk kemasukan bulan 5,6,7 gitu..tapi time tu aku sedang praktikal sampaila bulan 8..tu yang jadi masalahnye..+++ aku xready ag..encik bf pesan buat keja satu2,jangan terburu2 sangat kalau dah tau xmampu,buat masa skrang ni, fokusla dlu pada final exam tu..uhhhhuuu..baikkkkk bos! sy menurut perintah~

aku akui aku memang xmampu..mmg kena fokus satu2 je dlu..yela company call pon aku dah berdebar2..pastu dia suruh pg interview on spot pla tu..adoiihaii..bila aku bagi alasan xdapat pegi sebab ade exam,dia confius pla..siap tanye ag, aku xabis ag ke belajar??huhu..aduhai akak, kan aku dah tulis kat resume tu..xpasanla tu...dushh!!

nway..aku mmg xready ag utk pg interview keja sbb skrang musim exam dan kena present tesis ag..dengan jadual exam yang pack,.pening kepala jap..huhu..bila dah abis exam n start praktikal bulan 5 nanti, aku akan pegi je mane2 interview kalau dipanggil.insyaAllah..semoga dimurahkan rezeki n dapat keja yang bgus2..

~xsabar nak abis exam n presentation ;))
~so,xpayah pegila karnival kerjaya kat mid valey tu buat masa ni kan? lain kali mesti ada lagi karnival kerjaya kan..kan..kan..??betol x?huuu

Ya Allah..cantiknye bunga ni..kalaula dapat honeymoon tempat cmni bestnye...;)))
Sumber : uncle Google

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Wednesday, April 13, 2011

bernafas seketika..

exam dah abis! yeay~TAPiiiiiiiiiiii baru habis satu paper je..huwaaaaaaaaaaa..ade lagi 5 ..huhu*sabor jela*.but never mind, coz----->

;)) exam buat kali terakhir..lpas ni exam tuk keja pla*kalau ade* insyaAllah..gud luck mastura!!caiyok2!!
jom BreakLunch~lapor sudehh;)

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Friday, April 8, 2011

sweet17...

Alhamdulillah semuanya berjalan lancar wlpon penuh dgn dugaan..;)

*hati berbunga riang* dan mampu *tersenyum lebar sampai telinga*..hehehe

xsangka aku mampu harungi semua ni..baguishh!

all the best mastura..17 days more..so sweet ^_^~ 

: : malam ni sila study kaw kaw : :

!gud luck!

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Wednesday, April 6, 2011

ten..

tensiooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooonnnnnnnnnn!!!!!!!

hari ini adalah hari yang paling malang!!!!!!

ok tension!!

tension

ten 

ten

tension

ok tension!!

!!!!!hari ini adalah hari yang paling malang

!!!!!nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnooooooooooooooooooooooooootennnnnnnnnnnnnnnn

ya Allah!!cepatla esok!!

esok masih ade

pepon

memang tension!!!

ok bye!

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sunday, April 3, 2011

ceciter ceciter ceciter ;)))

hahahha..ptg semalam sempat tengok cter "hantu kak limah balik rumah"..;)) sebab aku bosan sangat xtau nak buat pe + ada sedikit kekuatan utk tgk cter hantu..;) sebenarnya dah lama Ain bagi cter ni kat aku..pastu aku simpan diam2 dlm laptop aku ni, buat koleksi je, sbb nak tengok takot la pla..ingatkan cter ni betul2 seram dan risau gak kalau2 aku teringat2 dan takot nak pegi toilet malam2 sorang2..huhu..rupenye2 xdela takot sangat..kelakarnya banyak..dari awal cter sampai nak abis, kelakar gle..patutla glamor je cter ni..kawan2 semua da tgk, aku sorang je xtgk ag..agak ketinggalan skit aku nih..kah3..pepon bila da tgk ptg semalam,mmg best jugak..terapi stress!..

sebelum ni ayat2 "ceciter ceciter ceciter" & "kite bakoor kite bakoor" ni agak glamor lah, sampaikan semua kawan2 selalu sebut2 ayat ni..aku pon naik heran lah..peke benda la diorang ni..bahasa baru dari mane ntah..bila aku tanye, diorang kata mesti aku xtgk cter hantu kak limah neh..haha.memang pon..;)) so bile dah tgk baru aku tahu..macam2la korang ni..

kesimpulannya hantu kak limah ni memang glamor lah..baruku tahu ;))

p/s : tgk cter ni aku pakai headphone pastu gelak sorang2 kuat2 sbb kelakar..haha..ntah pe jiran2 sebelah bilik aku ni pikir..nasib bek petang,kalau malam?? ;))

kite bakoor..kite bakoor..kah3..

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Saturday, April 2, 2011

bicara dari hati..

sungguh cepat masa berlalu..dalam diam-diam dah 3 tahun aku bertapak di bumi ukm ni..banyak pahit manis yang aku lalui sepanjang di sini..terasa sayu hati untuk meninggalkan uni yang tercinta ni..pejam celik, pejam celik dah xsampai sebulan lagi aku akan menghabiskan saat2 terakhir di sini..satu tempoh yang amat singkat..tapi dalam tempoh ini banyak benda penting yang perluku tempuhi..submit tesis kat ketua program, viva dan final exam..yuhuuu..inilah saat2 genting yang aku perlu lalui untuk kali terakhir sebagai seorang mahasiswa..selepas tarikh keramat 25 APRIL 2011 pukul 1 tgh hari iaitu last paper utk final exam, aku bebas!..bestnye xperlu nak pikir pasal belajar lagi....

kadang2 rasa macam xcukup lagi ilmu yang ada ni..ada juga terniat untuk sambung master..jika ditakdirkan tibe2 rasa nak sambung, xnak sambung kat UKM da..cukupla setakat ini sahaja kenanganku di sini sbb nak sambung kat uni lain pulak..nak rasa suasana yang baru..new life~..tapi bila pikir2 balik, macam dah xnak belajar je..malazz..keinginan utk bekerja semakin menjadi2 sbb aku nak sangat rasa macamne rasa pegang duit sendiri, gaji masuk bulan2..sbb sebelum ni asyik rasa duit JPA je masuk, mcmne pula rasa bila duit gaji hasil titik peluh kita kerja ek???mesti best kan..;)))

disebabkan dah nak abis belajar, fikiranku memang xlari dari memikirkan masa depan..xsalah kan??terpikir pasal teman hidup..adakah dia benar2 jodohku?? hati ini selalu berkata "ya"..tapi bila teringat kata-kata "ikut hati mati, ikut rasa binasa" terus rasa down;((..tapi memang tak dapat dinafikan bahawa hati ini memang yakin dengan dia..aku dapat rasakan dari pengalaman yang aku pernah lalui sebelum ni..benarlah bahawa pengalaman telah mendewasakan dan mematangkan fikiranku..

walaupun jarak menjadi pemisah antara aku dan dia, tapi hati ini terasa dekat je."jauh di mata tapi dekat di hati" kan kan ;))..mungkin inilah nikmatnya cinta jarak jauh..aku dah mampu hadapi kerinduan yang selalu singgah dihatiku ini..mungkin ada hikmah disebalik semua ini..seandainya dia adalah jodohku, insan yang akan menemani hidupku disepanjang hayatku, aku berharap hubungan ini akan sentiasa terpelihara dan kekal selamanya..sesungguhnya aku xsanggup lagi hadapi perpisahan seperti yang aku alami sebelum ini..walaupun dia bukan insan yang pertama yang singgah dihatiku, tapi aku yakin, dialah insan yang terakhir yang aku cinta..insyaAllah..

p/s : sedang merindui beliau yang jauh di sana..;(
"cepatla cuti sekolah...semoga rindu ini akan terubat"

"We were given: Two hands to hold. To legs to walk. Two eyes to see. Two ears to listen. But why only one heart? Because the other was given to someone else. For us to find "
i love u Farabi Fikhri ;)) ~ ♥~ ♥~28.12.2010 ~ ♥~ ♥~"

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...