salam kawan2.~...... "OUR GREATEST glory is not IN never failING,BuT In rising uP EVerY tiME we Fail".......Happy alwayz!!i love u!!.
RSS

Pages

Sunday, March 27, 2011

jalan2 cari rezeki di PWTC

tadi merajinkan diri pergi  BN jobs carnival kat PWTC..banyak gle booth from top companies..hampir 200 booth kot..dan memang ramai orang datang..
penuh pwtc tu..memang ramai pencari kerja rupenya*down kejap;(

aku pun apelagi, sempat deposit 10 resume yang aku bawa..harap2 ade rezeki aku..
*antara 10 company tu,kita tgk mane yang kena..hik3*

memang best, ni 1st time aku pegi karnival kerjaya..

thanks Along (ex-roomate ) sbb sudi ajak..

lepas puas jalan2 ctu..lepak kat The Mall jap utk isi perut yang dah lapar.
(sbb lama sgt usha2 kerja dlm pwtc tu).yuhuuu The Chicken Rice Shop jadi mangsa kami..
eh silap2!..duit kami la yang jadi mangsa!!!**;)))





with along yang cantikkk..she is still single and available*haha..mcm nak promote kwan plaks..*

~tak sangka jumpa kakak n sepupu tadi..hehe..kelakar jew..kecik je kl ni kan..orang call xangkat,xbawa hp la tu ..adoyaii..xsempat nak makan same..xpelah mgkin di lain waktu..love u sis muahhahaa!!

p/s: ok dah..study TENSOR please!!!adios..

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

duhai hati..

terlalu cepat masa berlalu  dan masa yang telah berlalu tidak mungkin dapat diulang lagi...
di saat-saat genting ini masa seolah-olah mencemburui aku yang ketandusan masa walaupun hanya seminit..
di situlah bermulanya perasaan gundah gelana yang sering kali membuatkan hati ini rasa tak tenang..macam2 menganggu fikiran ini..masa berlalu dan terus berlalu..tapi aku???masih di sini..masih mencari sinar yang tak pasti...mencari peluang yang masih ada..menghilangkan gusar yang masih bersarang di hati..bilakah masalah ini akan selesai??? sememangnya ia amat menganggu kotak fikiranku di saat ini..masihkah ada sinar???..semoga masalah ini akan berjaya diselesaikan..aduhai hati..bertenanglah sayang...fokus!!!!!..cepatlah isnin..semoga segalanya berjalan lancar..

p/s : sindrom final exam..huuhuuu..



Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Wednesday, March 23, 2011

selepas setahun baru boleh "bercerai"..

kata Puan Amalia kepada kami..hehehe..


maksudnya selepas tamat belajar ,perlu lapor diri kepada JPA dengan isi borang yang berkaitan dan isi kerja yang sesuai di laman web SPA ,then tunggu setahun..kalau dalam tempoh setahun tu xdipanggil temuduga atau tidak diambil bekerja, kita boleh minta utk lepas kontrak dengan kerajaan..dengan kata lain boleh "bercerai" daripada kontrak atau bebas!!so,boleh bekerja kat mana2 company yang kita suka..tapi masih boleh mohon untuk kerja kerajaan kalau kita nak..kalau kita masih terikat dengan kontrak, buruk padahnya kalau tibe2 kerajaan panggil untuk berkhidmat dan kita tidak pergi..cmne?? in case la kalau kita kerja dengan private company dan terikat dengan kontrak juga..mak aiii botak kepala nak bayar gantirugi secara sekaligus..dushhh!!!
anggaran-->

RM5+++*6 semester = RM 3+ +++..

memang botak!...yuhuuu..itu serba sedikit yang aku faham tentang kontrak yang termaktub bagi pemegang biasiswa JPA macam aku ni..panjang lebar puan tu terangkan dalam taklimat JPA student tahun akhir td..

so, keputusan yang terbaik kalau nak kerja,kerjalah ape2 pon asalkan xde kontrak dengan company tu dalam tempoh setahun...emmm pepon harap2 murahla rezeki aku..aku nak berkhidmat dengan kerajaan sebab JPA dah bagi aku biasiswa, ape salahnye kalau aku berkhidmat dengan kerajaan pula..semoga dimurahkan rezeki..tapi dengar2 kata untuk terpilih bekerja dengan kerajaan ni susah skit.benarkah???.nway..rezeki masing2..kita hanya mampu merancang, hanya Allah yang menentukan..

p/s : syukur alhamdulillah! selepas tamat belajar dan bekerja xpayah nak pening2 pikir nak bayar hutang PTPTN..thanks JPA sbb bagi sy biasiswa..lpasni PILIHLAH sy utk berkhidmat dengan kamu pula ye???boleh x?boleh x?hehehe




<<--nak kerja!nak kerja! nak duit..nak duit...nak duit.
.n a k k a w i n.;))))tapi selepas setahun kawin,aku xnak "bercerai"..mintak jauhla..nauzubilllah minzalik..=)


Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sunday, March 20, 2011

2 thun lagi..insyaAllah

Kasih Kekasih 

Tak perlu aku ragui
Sucinya cinta yang kau beri
Kita saling kasih mengasihi
Dengan setulus hati

Ayah ibu merestui
Menyarung cincin di jari
Dengan rahmat dari Ilahi
Cinta kita pun bersemi

( korus )
Sebelum diijabkabulkan
Syariat tetap membataskan
Pelajari ilmu rumahtangga
Agar kita lebih bersedia
Menuju hari yang bahgia

Kau tahu ku merinduimu
Ku tahu kau menyintaiku... oh kasih
Bersabarlah sayang
Saat indah kan menjelma jua

Kita akan disatukan
Dengan ikatan pernikahan... oh kasih
Di sana kita bina
Tugu cinta mahligai bahgia

Semoga cinta kita
Di dalam redha Ilahi
Berdoalah selalu
Moga jodoh berpanjangan


p/s: otw blik kolej td, abg teksi tu pasang sinar fm..time tu keluar lagu ni..bile aku dengar..ermmm best jugak..lama dah xdgr lagu ni..pastu fikiran mulalah T_T ingat kat ehem2..hehe..balik bilik terus rasa nak google lagu ni..hee..jumpe!auuu 2 thun ag okey;)))..
#abang!nanti 2 thun lagi syg nak tujukan lagu ni tuk abglah....tungguuuu.
.biar lagu ni jd lagu tema kita boleh ok x?? ;))#

~penat juga melayan karenah anak2 buah aku yg nakal tu...tapi best jugak..hilang stress..
~batuk xsembuh lagi,tibe2 selsema pula dtg nk berbaik2 dengan aku..huhhh..dugaan..harap2 virus batuk aku tu xnak bbaik2 dengan baby kakak,kalau x,cian baby,mesti aku akn rasa bersalah sbb asyik peluk cium  je..nway,cyg baby iqram yg cumel;))
~ ayat xboleh blah yg mamat tu ckap kat aku tdi "kalau nak minta nombor telefon, mesti bf marah kan???"..confius jap..cmne dia tahu aku ada bf???..muka aku ni mmg ada cop "dah ada bf " ke??emm ataupon ntah2 dia usha blog aku ke???hahahhaa..xlogik langsung.mentang2la aku sorang..huuu.xpe xpe.
nasib baik dia xkata "NAK NOMBOR TELEFON!!!"..haha..xkuasa aku nak layan orang cmtu..
adios~

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Thursday, March 17, 2011

ape yg tersirat dihati..

~bestnye dinner semalam..xsabar nk update gambar..tapi malazzzz lagi..spageti sedap!!!rasa nak lagi,semalm sape suruh xnak mkn bnyak2..hehe


~2,3 hari ni rasa xsdap badan,panas sejuk panas sejuk je..harap cepatla sembuh..tekak pon sakit xselesa..emm skrang musim org demam..minum air bnyak2..semoga aku cepat sembuh..

~malasnya nak pergi bank-in duit d atam bank islam,padahal dekat canselori tu je pon,tapi malas ..panas terik okey..

~assignment kena submit isnin ni???huwaaa...

~adakah esok aku ttp nak pegi klinik gigi??, appoinment pkul 2.sanggupkah aku merempit sorang2 tgh panas terik di tgh2 bandar kajang yg sentiasa busy tuh??emm makin teruklah demam aku nanti..emmmm xnak pegilahh..postpone minggu dpn kot..

~aku dah insaf!!!xnk cuai ag ..xsanggup dah aku nak jolok kunci dgn kayu panjang.tersiksa hidup aku kena merempat kat kuar bilik selama 3 jam..ohh tidakk!!.aku pon confius macm ne boleh terambil kunci roomate lame..dushh!! syok sangat bergosip..inilah padahnye..huuuuu

~laparnye....

~duit JPA aku macm dah nk abis jew..pasni mesti aku menangis ag sbb xde duit..huuuuu..mcmne ni..

~perlukah aku beli rice-cooker semata2 nak jimatkan duit??

~41 hari lagi stay kat cni..pasni..goodbye2 ukm..bestnye..

.....bye2
bestnye dpt hadiah semalam..;)))


Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Tuesday, March 15, 2011

pergi main jauh jauh wahai perasaan..

ohh perasaan,napela mcm tak stabil je malam ni..tolongla jangan ganggu fikiranku ini..please! ..pegi main jauh jauh wahai perasaan bersalah..rasa bersalah pada diri sendiri semakin menjadi-jadi sebab tak mampu buat yang terbaik utk diri sendiri..menyesalnye tak manfaatkan peluang yang ada tu sebaik mungkin..janji xkan buat lagi..muhasabah diri -_-


sedihnye mlm ni ;(((

gud luck mastura!masih ada peluang..insyaAllah~

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Saturday, March 12, 2011

berikanku peluang..

kadang2 kita tak sedar ape yang kita cakap,sampai boleh menyebabkan orang terasa hati dengan kita...

kadang2 kita mahu buat sesuatu dengan sempurna, tapi dengan tidak sengaja berlaku juga kesilapan yang tak dapat dielakkan..

sesungguhnya aku hanya insan biasa yang tidak terlepas dari melakukan kesilapan..
namun aku betul2 tak sangka kesilapan itu akhirnya membinasakan diri sendiri..

maafkanlah diri ini........
berikanku peluang untuk membaiki kesilapan itu..

maafkan diri ini..itu sahaja yang aku mampu ucapkan...

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Friday, March 11, 2011

ohh mama saya mahu kawennn......

kawin dengan sape??????????dengan sape saje........
ohh mama sy mau kawin......dengan encik Farabi Fikhri kalau dia sudi masuk meminang..hak3.
..syok sendiri je..huwaaa

apesal tibe2 rasa mcm nak kawen je ni???haishh terdesak sangat ke ??huhu

xdelah terdesak sangat sebenarnye, tapi kalau ada orang dtang bawa rombongan meminang,
 xkanla nak tolak pula kan..kire jodoh da sampai la tu ..hehe

tapi sebenarnye xde sape2 nak masuk meminang pon..syok sendiri je lebih..aku kena dapat keja dulu, barulah SI CINTA HATI nak bincang hal ini..sbbtu aku dah xsabar2 nak abis belajar n nak keja..

nak kawen..nak kawen..xnak belajar dah..penat da belajar ni..
nak rasa satu kehidupan yang baru yang lebih menarik pula....sabar mastura sabar...

tibe2 mod nak kawen dtg sebab tadi baru dapat SIJIL KURSUS PRA-PERKAHWINAN yang aku join lepas raye cina aritu..hehe..dah dapat da..siap duk tenung lame2 sijil tu sambil sempat berangan naik pelamin..melampau tuh..hehe..kalau ma aku tau aku berangan mcmtu, esok terus dia bg aku kawin kot..
 sbb di tahap kritikal dah anak dia ni..hehehe...

tapi hakikatnye xdelah terdesak sangat, sekali-sekala berangan xsalah kot,pikir perancangan masa depan, lagipon dah nak abis belajar, lpasni keja,kumpul duit banyak2...pastu ape ag..kaweennnn!!!yang aku perasan sejak akhir2 ni, sindrom nak kawin ni semakin menjadi2 tau..kwan2 aku semua duk cter pasal kawin, ada yang dah dirisik, ada yang akan bertunang bulan 6 nanti, dan yang paling best ada yang dah kawin, yang nak kawin hujung tahun ni pon ada...bestnye..dah sampai jodoh diorang..aku ??lambt ag kot..

bila buka facebook pula ade je status yang menarik perhatian semua orang..
nak kawin la, itu la ini la..hehe..macm dah berjangkit pulak sindrom nak kawen ni...baru aku tau mcmni rupanya bila dah nak abis belajar..mcm2la kawan aku ni..xpasal2 berjangkit kat aku jugak..teringat status fb kawanku ain :

"jgn takut kawen.sbb dgn kawen sempurnalah 2/3 agama seseorang"

aku pon like laju2..hehe.so,

jom jom jom kita kawin kawin kawin. ;))))))




Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Wednesday, March 9, 2011

mau lompat tinggi tinggi tinggi tinggi tinggi tinggi tinggi tinggi tinggi rendah!

Alhamdulillah..hooray hooray yahoooo yaaabeedaaaabeeeduuuuuu..;)))))))

rasa mau lompat lompat tinggi tinggi jew...

yang sebenarnyeeee...(dragOn ball ada 7 bijik semuanye hihi)..eh2 silap...

yang sebenarnyeeee...hati tgh berbunga riang ni (*_^)###..

TESIS / Kajian Ilmiah / Projek tahun akhirku dah SIAP!!!
dah hantar kat penyelia utk disemak sebelum kena hantar kat ketua program bulan depan..lalalala

jeng---jeng---jeng---->
inilah gambar Kekasih Gelapku- MR TESIS..tapi dlm gambar cerah je..emmm mungkin kena tukar nama jadi Kekasih Cerah pla kot..hehe..

bidadari dari kayangan PTSL yang sentiasa menemani aku..hihi

tO My supervisor yg best..Dr Eddie Shahril..silalah baca tesis2 sy laju2 tau..xsabar dah nak buat pembetulan kalau ada kesalahan..n sedia tuk dikritik/dikomen (*emm dc jangan komen kat fb sy pla tau tau..hehe))..nak baiki pe yg patut cepat2 b4 kena hantr kat ketua program..tadi dc dah test aku dgn beberapa soklan *nasib bek boleh jawb..hehe.dc saje nak test aku  pham ke tak kan yg aku tulis tu...

amaran daripada ketua program dlm SPIN :------->
semoga segala urusanku berjalan lancar..insyaAllah..

#penat...rasa jadi macm robot je 2 minggu ni
#bestnye semalam makan aiskrim time Dinner Kolej..
# minggu lepas berkasih sayang dgn microsoft word,maple n kriptografi.....malam semalam dengan tema Klasik P.Ramlee pula...tadi manja2kan diri dgn bengkel persediaan interview..pagi esok : goodbye my darling!!!!!!!!!!!!!!! i dengan Alam Dan Manusia pulak,jgn kacau tauuu...hehe..
ehem2..MALAM JUMAAT!..ehem2..dengan C++ pula tau..u jgn jelezzz...hehe.
.bestnyeeeeeeeeeeeeee (best ke??huhu) ...bestla kot sbb sentiasa ada yang menemani~
*kerana diriku begitu berharga....;))))) 

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz..adios~

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Thursday, March 3, 2011

rasa mau layannn karak-ok????

mood ----> mau karaoke!!!!bestnye ,lama dah xkaraoke..hurmmmm xde orang nak teman...
tibe2 rasa nak layan karaoke lagu versi "jiwang-jiwang"..hehehe..tak "rock" langsung aku ni kan kann??
tapi xpelah "rock kapak" skit2..hehe

bagi aku karaoke ag best daripada layan movie..tapi kalau slalu nyanyi sakitla tekak..xcunla kan..hehe.
.tapi seingat aku, baru 2 kali aku layan karok ni..
movie banyak kali jugak...(mgu lepas baru layan SANCTHUM)..best3..
best jugak karok-ok ni time aku tension2 ni..boleh release 10sen aku ni..hehehe.
boleh layan perasaan...tapi problemnye xde orang nak teman..agpon maluuuulah nak ajak kwan..hehe..
sbb suara memang sumbang mambang..huaaaa

p/s : inilah akibatnye layan "suria fm" heheehe..jiwang je memanjang aku ni..

hehe..hanya gambr hiasan semata..xkanlah aku nak karok cmni..mcm artis la pulak..seksi seksis pulak tu..hehe........kalau mcmnila bukan karak-O.K tapi karak-K.O ;)))))

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Wednesday, March 2, 2011

Dedikasi Khas Buat Kak ***a...

Aku xpernah jemu baca blog sorang akak ni..banyak info yang aku dapat dan dia telah membuatkan aku sedar sape diri aku nih..hehe..aku tibe2 jd stalker akak ni pulak.hehe.yang bestnye dia xpernah tau aku jenguk blog dia "harap2 dia xtau" TAPI kalau dia tau pon ape salahnye kan kan?..suke bace blog dia.yang bestnye aku memang kenal akak ni satu masa dahulu..pernah pergi rumah dia kat Putrajaya, penah kuar makan same2, buka puasa sama2, pegi open house raya same2..bestnye bila teringat balik masa lalu..masa tu akak ni tgh pregnant anak pertama..so sweet lah!..tapi semua tu hanyalah kenangan semata2 .dah hampir 2 tahun kenangan tu berlalu..aku mungkin xkan jumpe akak ni lagi, xde pon no phone dia..auhhh ruginya xambil no dia dlu2..huhuhu..aku umpamakan akak ni sebagai "berita harian" aku, sebb dari ctu aku dapat tau "berita" yang aku perlu tau selama ini (rahsia forever). btw alhamdulillah semua sudah terjawab..thanks akak...kalau akak jumpe sy kat Alamanda, jgn lupe tegur saya tau..belanja KFC ke, MCD ke..hehe demand betol..

nway..beberapa hari lepas adalah hari jadi akak tu..aku skodeng kat blog dia jew..hehe
"happy birthday akak **n*...semoga berbahagia selalu disamping suami,anak akak yang sangat comell 
dan family "
"semoga panjang umor,murah rezeki selalu"
...suatu hari nanti kalau akak jumpa blog saya ni..silalah follow..ecececece...niat di hati nak sangat follow blog akak,tapi xtaulah xde hidayah lagi kot..nak tunggu akak follow blog sy dulu..mengada2..hehe...

# aku nak jadi sweet married couple mcm akak ni suatu hari nanti, tapi mestilah dengan cara yang berbeza..bahagia dengan cara sendiri..,suke!!!!


thanks akak...miss u ...

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Thanks Farzana..

Tuan punye blog yang comel ni -----> Farzana Farzanto : pilih blogku dalam top 10 blog yang dia review..hehe..i likeee..walaupon blog aku yang terakhir, tapi tetap yang Top 10  juga kan..

untuk pengetahuan semua yang "sedang baca entry" ni..inilah kali pertama aku cube join benda2 mcmni..owhhh agak jakun sedikit aku ni kan..tapi okey lah tu, maju skit skrang..dah pandai skit bab blog2 ni..len kali nak cube join contest dalam blog la pulak..xsalah cube nasib kan.mane tau da rezeki..hehehe..

nway..bunga cantik di bawah khas buat Farzana Farzanto dan
tak lupa juga buat semua followers aku ( yang berapa kerat je ada..hahaha..)
!!!!!!!!!!!!!!THANK YOU!!!!!!!!!!!!!!

~thank you dear~

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...