salam kawan2.~...... "OUR GREATEST glory is not IN never failING,BuT In rising uP EVerY tiME we Fail".......Happy alwayz!!i love u!!.
RSS

Pages

Friday, December 31, 2010

flashback..gud bye 2010..welcome 2011

salam pagi jumaat yg indah... 

25 hb Muharam 1432H bersamaan 31hb disember 2010..
hari terakhir untuk meninggalkan 2010..
pagi ini aku bersemangat betol untuk update my 'princess of sahara' ni.
sempena hari ini adalah hari yang terakhir untuk tahun 2010 kan..sedikit luahan hati mybe..

2010 aku rela meninggalkan tahun ini sebab aku ingin lupakan semua duka yang aku tanggung selama ini.banyak suka dan duka yang aku telah lalui dan hanya aku je yang tau.tapi ofkosla aku nak lupakan yang pahit sahaja ,yang manis still remain in my memory forever..serius!aku nak tinggalkan kenangan pahit tu..yelah sebelum ini aku selalu je ada masalah soal hati n perasaan,dan lama aku tanggung derita itu sejak tarikh  4.1.2010..
aku akui aku sungguh kecewa dengan cinta..sering ditinggalkan oleh orang yang penah aku sayang..LOVE MAKE ME SICK OK!..sesungguhnya putus cinta itu amat pedih,2nd time aku alami perkara yang sama..aku insan biasa yang punya perasaan..tapi hati ini selalu disakiti oleh insan yang bernama LELAKI..sbb tu kadang2 mcm fobia dgn lelaki cewahh(tipu) kot!hihi..kdg2 cm nk ambik kata2 lisa surihani dlm cter lagenda budak setan tu.."Awakkan tubuh kelab benci wanita, no woman no try, no men should cry?".. "NO WOMEN,NO TRY,BE A MAN WITH,NO CRY!!!!!!!!!..yang mane satu eh?xingat sangat..hehehe..tapi xpelah ni aku nak tukar  yg ni 
"NO MAN,NO TRY,BE A WOMAN WITH NO CRY!!!!!!!!!!!!!"..cun kan..hak3

tapi sebenarnya aku bukan cmtu orangnya,aku ni wanita yang rapuh jiwanya..cm lagu ct nur haliza tu..ala..lagu ape je??oooh ingat dah..tajuk dia WANITA.yang lirik dia berbunyi cmni..
Aku wanita aku kaum hawa
Yang memang rapuh hatinya
Aku wanita aku punya cinta
Selayaknya manusia....lalalala(sambung sendiri..hihi)

iye..itulah hakikatnya diriku ini..aku wanita yang rapuh hatinya..hati perempuanku ini mudah tersentuh..sensitif.n aku suka sgt menangis..ada sesetengah orang kata xelok menangis sebab lelaki (sape yg terasa ..sorry ek)mmgla xelok,tapi hati aku mudah tersentuh.n aku nak sangat inform kat mereka2 itu yang aku ni bukan hipokrit okey!kalau aku rasa nak nangis,aku akan nangis,nangis puas2 sampai aku rasa lega..lega...n lega..aku akui lepas  aku nangis aku akan dapat lepaskan semua ketensionan aku tuh.so knape aku xperlu menangis???jika itu yang terbaik untuk aku,aku buat jela.at least aku dapt lupakan kesedihan hati aku itu..tapi yang menjadi problem bg aku adalah bila aku nangis je,mata aku mesti bengkak,bila mata aku bengkak je,aku nangis(uhuhu ayat apek skit)..dan pada masa itu sempat la aku kata 'benci!hilang keayuan aku ni..mata bengkak.xmo..xmo!!"..itulah yang paling aku xsuke..tapi aku suka juga..mcm buat terapi mata pla kan (ahahak tipu)..okey fullstop!da abis da pasal nangis2 ni ek..

26.12.2010..xusah cter. (tapi nak cter jgk..gediks kan.ahak3).nak tau,ni tarikh yang malang tau!tapi hakikatnya aku da bebas pada tarikh ini..yahoooooooooooo goooooooooooogle !hahaha,dgn rasmimya aku dah berjanji pada diri aku yang aku xkan menunggu insan yang pernah aku sayang itu ag..sbb aku da dpt jawapan yang pasti...yes!(tibe2 pulak rase cm bahagia..gembira dalm duka)..tapi yang paling penting KEBAHAGIAN DALAM PERPISAHAN..alaa mcm dalam lagu mamat tu..aku xingat nama dia okey..hehehe..dgn itu aku dah tamatkan zaman derita aku itu sepenuh hati..lalalalala...ari ini juga adalah hari yang paling bermakna dlm hidup aku.best time ni.aku dapat kuar dgn ehem2..hihi

12.12.2010..ehem2..tibe2 je rasa cm nak terbatuk..ahak3..okey xnak cter panjang2.straight to the point.>>
I'M NOT SINGLE okey!...hehehehehehee..(hati berbunga riang~lalalalala)..

p/s : 2010 bermula dengan kenangan pahit dan berakhir dgn kenangan manis (i like~)...
SELAMAT PAGI CINTA BARU!!!
2010 bakal melabuhkan tirainya.so,pergila wahai derita,,sinarilah hidupku ini dengan kebahagiaan..2011 akanku laluimu dgn kenangan baru yang indah2..tiada lagi duka okeyh!
i'm happyyyy!
owh lupe nak ingatkan diri sendiri (mastura!awk puase ari ni tau..pose ganti okey!sila control diri anda)haha

 HATI RIANG! oh SUNGGUH INDAHSAAT KAU LIHATKUKUTERASA AYU!!hihihi

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Monday, December 27, 2010

emmmmmmm......

banyak yang nak diluahkan tapi xsempat..mybe ini masa utk aku tenangkan fikiran..mcm2 perasaan yg aku alami sepanjang tempoh ini...aku lebih rela begini!!

..................nothing to say...........not in good mood....................


senyuman yang terukir tidak mampu menggambarkan perasaan yg kualami saat ini..
bibir hanya mampu mengukir senyuman,namun hati???xda siapapon yg tahu..emmm

p/s : senyum,xperlu kata ape2...

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Wednesday, December 22, 2010

semaNGat Baru !!

aku busy sgt sem ni..da rase da AURA nya..tesis(kajian ilmiah) mmg susah!aku kena bertungkus-lumus utk siapkannye..kla x,xgrad la aku nanti..huhu..tapi yang bestnye aku da dapat tajuk tesis da!thanks Doktor Edie sbb bagi kami tajuk tesis tu..hehe.(baik betul penyelia tesis aku ni kn!.)..oleh itu aku mmg kena start baca ape yang patut..kaji pe yg patut,cari rujukan yg terbaik..translate semua2 tu..

emm agak mencabar..teringat mcm aku buat asemen etika dlu..so.utk kajian ilmiah ni aku mmg kena skor!..huh bukan men semangat ag aku kan..hehe..semangat je lebih,tapi aku akui aku malas..kalau penyakit malas aku tu datang,habisla aku!..tapi tadi aku mmg bersemangat waja (ye la sgt..huhu) utk cari bahan rujukan tesis tu..aku pon pe ag..aku terus ke library PTSL ku tercinta untk cari buku2 tu..bila da dapat cari buku2 tu,pe ag aku pinjamla.semuanya 6 biji tau.amik kau!!nila bukti aku bersemangat arini..hahahaha..tapi bile da malm ni..mata aku cm hampir nak lelap je ni..sempat ke aku nak tgk2 buku2 tu ek??adohaii mastura,mastura!..nila penyakit yg xpernah sembuh2..hehe..mudah sgt mengantuk!paling tepat>>(malas + mmg kuat tido)..ha3..emm tgk keadaan la..pepon aku sempatla 'scan' dlm pale hotak aku ni skit2..at least aku tau pe yg aku kena buat wlpon xpham sgt..huhu..yg pasti pasal 'digital signature' okeyh..k la..

aku sempat ag snap gambar sorang2 dlm ptsl td (ntah pape la aku ni kan)..sempat ag posing maut dgn buku2 tu..hahaha..xpela saje2..alang2 ade camera hp tercinta tu ,gune jela kan..hihi..saje2 utk kenangan bile aku da tua2 nanti..bile aku bace blog aku nanti..mesti aku ingat balik pe yang aku buat nih..(mesti time tu aku akan kata : xde keja ke aku ni?.posing je aku tau..tapi cun jgk aku masa muda2 dlu..hahahahahaha)..perasan!rozita che wan ag cun lah.hihihi....gambar kenangan..>>enjoy dear!!
 chhak aaa..ini saye!
 tunjuk kad matrix
 amik kau..semua buku ttg tajuk tu aku pinjam..sape cepat dia dapat okey!hihi
beratnye buku2 ni ..
control ayu..(ayu ke??weksss..huhu)
aku ag..xde org len kan..emmm
buat2 confident..haha
MY beloved PTSL
p/s : jiwang sorang2 kan minah ni..ape nak jadila ..wakakakakakah =)

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sudah Takdir Begitu???


Sudah Takdir Begitu-Samudera

hidup ibarat didalam sangkar 
mata terlepas batinku tersiksa 
rindu membara dan kian membakar 
dipinggir hati yang sengsara..

masihkah dapat aku hiaskan 
cintamu itu ditaman hatiku 
kepada Tuhan kuterus berdoa 
agar kembali ketenangan


walaupun kusedari hebatnya dugaan 
namun hatiku menaruh harapan 
seringkali ku terasa inginnya kuulangi 
saat yang indah bersama dirimu....

kasih yang bersarang dihati 
wangi bagai harum kasturi 
seandainya takdir mengizinkan relanya 
aku menyambung semula 
ikatan yang telah putus dulu.....


bukan niat kita untuk berpisah 
tetapi keadaan yang memaksa 
lalu kitapun masih terus saling merindu 
kerana sudah takdirNya begitu


hidup ibarat didalam sangkar 
mata terlepas batinku tersiksa 
rindu membara dan kian membakar 
dipinggir hati yang sengsara...

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::


dah lama nak publish post ni tapi xtaula nape,xde kekuatan ag..+busy sgt..actually aku suka sgt lagu ni..sbb aku ni mmg suke lagu2 jiwang (rock kapak) ni..xtaula nape..tapi mmg suke..satu ag sbb mudah pham!hehe..agpon lagu2 cmni cm bila aku hayati betol2 lirik dia,mcm nak sama dgn pe yg aku penah alami..wlpon xsemua lirik sama,tapi mmg kena dgn hati n perasaan aku nih..yelah kdang2 kita xdapt nak luahkan pe yg kita rase n alami..so dgn lagu@gambar..its describe everything kn!..mane2 lirik yg aku dah striketrough  tu mmg fakta yg salah la kan..enjoy this song..mastura tabahkan hati,kuatkan semangat mu sayang!!!!!biarkan kenangan lama itu berlalu.......mulakan hidup baru!..mmg benar SUDAH TAKDIR BEGITU~

p/s: post ni spptnye aku publish 18hh 12 ag..postpone pulaks..huk3
(walaupun dah ada bf baru tapi kdang2 kisah cinta yg lame akan berbayang2 juga di pkiran.macm pe yg aku terpikir sekarang nilah.emm mungkin baru je kot..lame2 akan lupe.insyaAllah..to my new bf :akanku menyintaimu sepenuh hatiku cyg..love u!)

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Monday, December 20, 2010

KeMBali BeRNaFas di BuMi UKM...

Salam..cepat betul masa berlalu, hampir 2 bulan bercuti kat rumah..skrang dah balik ukm semula..lepas ni da xda cuti semester sebab ini semester yang terakhir..(xsabar nak grad daa..hehe)..pagi tadi dalam pukul 7pg sampai kat foyer kolej KIY terchenta (yela sgt..hihi)..tapi malangnye xdapat masuk bilik ag sbb xde kunci..so terpaksalah tunggu sampai ofis buka..lepak dalam surau je..bila semua da settle,terus ambil kunci n masuk bilik,malangnye stor tempat simpan barang xbuke ag..alahaii penatla cmni,baru niat nak simpan bilik arini jgk.tapi apekan daya..sabor ajelah..sehelai sepinggan aje ni,nak tido pon cm xde selera atas tilam xda cadar (xlena tido)..mmg xtau nak buat ape,online je yg mampu..


Sambil2 tu tibe2 rasa cm gatal je tangan ni nak try call tempat yang aku dah hantar resume untuk L.I aritu (cube nasib)..aku jadi cuak sebab ptg ni ada taklimat ttg praktikal dkt dewan kuliah DKG124 SM aku tu..wlpon nama aku da tersenarai untuk program praktikal bersama Khazanah Nasional under program U-SET aritu,tapi aku risaula jugak..sbb tibe2 dapt email yg mengatakan program tu ditunda buat sementara sehingga diberitahu kemudian..dgr2 sbb pihak KHAZANAH NASIONAL perlu buat pembentangan dgn program tu dgn Jemaah Menteri untuk improve program yg akan dibuat nanti..so???aku ni jenis xsuke benda yg belum confirm ni..takot2 program tu akan dibatalkan je..so,baik aku cari juga tempat lain sbg back-up kan..kan?..hihi.....so tadi aku da call da Pejabat Tanah dan Jajahan Pasir Puteh & Pejabat MARA Negeri Kelantan..

#Pejabat Tanah dan Jajahan Pasir Puteh >> call,tapi encik yg jwab call tu mintak no phone aku,kata beliau 'nanti saya semak dlu,kalau dapat,saya akan call awk balik ok'........emm cmtula...(mcm xde peluang je kan..xpela!)
#Pejabat MARA Negeri Kelantan>> (sama mcm tadi,,tapi yg ni kakak yg jwab).........pastu selang 20 minit,akak tu call balik......yeyyyy..brita baik..dapat!akak tu da proses surat tu kat k.l..akak tu kata confirm dapat!huhh lega..tapi akak tu sempat tanya 'adik ada minta tempat lain x ni?kalau da confirm dapat tempat lain tu gtaula awl2..kalau x,penat je akak hantar surat,harap2 jadila k,adik mintak yg kat pasir puteh kan?'..hahaha..aku pon jawabla bla..bla...bla...n bla.......ok kak!..dlm hati  berkata 'syukurla ada jgk back-up..xlah risau sgt kla program dgn khazanah tu tbe2 cancel kan..horeyyyyyyyyyyyy!!!...

TERKEJUZZZZZZZZZZZZZZ kejappp ...tibe2  MONYET(kera pon boley) ukm intai aku kat jendela time aku tgh kusyuk update blog terchenta ni..emm kera ni RINDUUUUUUUU kat aku kot??haha..yelah da hampir 2 bulan xjupe..aku cepat2 tutup tingkap..takooot kena serang..uhuhuhu..banyak betol kisah monyet sepanjang kat ukm ni ntah brape kali dah ceroboh bilik aku..mmg nak kena..nasib baik la kau binatang kan?kalau kau manusia,da lame aku sekeh2(ketuk) kepala kau..emmmm..(penat suda menaip..nak rest!)

musuh ketat aku kat UKM..huh!

p/s : bosan!!xsabar nak jumpe kawan2..
#clas c++ pkul 2 aku xpg kot..assume xda class sbb lecterr xready ag nk mngajar (harap2 cmtu..hihi)
#pkul 4 aku akn berada dlm dewan kuliah sains maths da utk taklimat praktikal (yg ni wajib..=)

adios!wsalm..




Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Tuesday, December 14, 2010

Kenapa ALLAH temukan kita dengan orang yang salah


copy & paste from halaqah.net...

Memang sakit bila cinta yg kita dambakan selama ini tak dihargai oleh insan yg bernama kekasih,apatah lagi kita dibuang begitu saja...tapi,itulah juga petanda terbaik untuk diri dan kehidupan kita pada masa akan datang.



memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya apabila kita bertemu jodoh yg sebenar,masih ada rasa syukur kita pada ketentuanNYA.



memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat menjadi penilai yg baik.



memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita sedar bahawa kita hanyalah makhluk yg sentiasa mengharapkan pertolongan ALLAH.



memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat KASIH SAYANG YANG TERBAIK,KHAS UNTUK DIRI KITA.



memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita sedar bahawa ALLAH MAHA PEMURAH & PENYAYANG kerana mengingatkan kita bahawa dia bukanlah pilihan yg hebat untuk kita dan kehidupan kita pada masa depan...



memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat mengutip pengalaman yg tak semua orang berpeluang untuk mengalaminya.



memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita jadi MANUSIA YG HEBAT JIWANYA.



memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita lebih faham bahawa CINTA YG TERBAIK HANYA ADA BERSAMA ALLAH.



memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita LEBIH MENGENALI KEHIDUPAN YG TAK SELAMANYA KEKAL.



Wahai sahabat yg kecewa,menderita dan sengsara kerana cinta,fahamilah bahawa kehidupan kita makin sampai ke penghujungnya.Hari esokpun kita sendiri tak pasti samada menjadi milik kita.gapailah keredhaan ALLAH dengan melaksanakan suruhanNYA,dan meninggalkan laranganNYA..PERCAYALAH sesungguhnya ALLAH malu untuk menolak permintaan hambaNYA yg menadah tangan meminta dengan penuh pengharapan HANYA kepadaNYA..jazakallah...

gambar hiasan..(bestnye kalau jadi suami isteri kn..emm sabor jela..)

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

okey..aku boleh terima kenyataan ini dengan redha!..
bersambung..............(^_*)~

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Wednesday, December 1, 2010

PrAkTiKaL oh PrakTIKaL..!!

bile pikir pasal praktikel ni pening juga jadinye..actually aku xtau nak buat praktikal katne.aritu bukan main rajin nak usha2 tempat ..tapi bile cuti sem ni rase malas la plak .yelah sbb aku da hantar resume aku kat hampir 10 tempat..tapi ada yang tolak permohonan aku tu,ada yg still xbg jawapan pon ag..aku pon rase cm malas sangat nak call diorang.hurmm..cmnila bila penyakit malas aku datang..hihi..tapi sebenarnye,da CONFIRM nama aku terpilih utk praktikal kat KHAZANAH NASIONAL BERHAD (KNB) under programme U-SET dgn UKM..da confirm,tapi aku pla cm xyakin sangat sebab dengar2 program tu akn ditangguhkan sehingga digtau kemudian?hurmm sygla..aku memang  nak praktikel ctu..tapi aku ada email kat Dr Ummul,dia kata better cari juga tempat lain sementara digtau kemudian,..susahla cmni.aku da malas nak cari tempat lain..xpela dlu.aku malas ag nak pkir pasal ni..sbb aku ade problem skit ,aku nak pkir benda len dlu sementara cuti sem ni..hihi..tapi aku yakin la Program praktikel kat KNB ni akan buat juga nanti..xkanla nak batal plak kot??.yela agpon praktikel tu lambat ag lorh..bulan 5 tahun depan..sempatla KNB kemaskini pe yg patut utk bdak2 UKM training kat ctu nanti..xpelah..don't worry mastura!jadila tu nanti,sabar2..
ni lah brosur daripada KNB..antara seramai-ramai 85 orang budak MATHS,yang terpilih hanyelah 5 orng je yang dapat tawaran utk join programme praktikel cni termasukla aku..(kire bertuah jugela aku ni kan?..hehe).Dr Ummul yg plih aku sbb dlm list permohonan L.I yang dah hantar kat beliau,aku penah mintak utk praktikel kat company ni,so dr Ummul kate aku sorang je yang cube mintak cni,so dia nak cadangla nama aku sbb aku cm berminat,kata beliau...so aku pe lagi, terus terima la tanpa pkir panjang lebar.REZEKI aku!.hihi..jom usha brosur ni....>>>>
 sambungan>>>
harapan aku >>semoga program ni xkan dibatalkan sbb aku berminat sgt nak join benda alah ni..haha..wlpon cm agak mencabar tapi aku nak try jgk!!utk masa dpn (cewahh..haha)..emm harap2 aku dapat join dgn jayanye..xnak sekerat jalan je nanti..INSYAAllah!!

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...