salam kawan2.~...... "OUR GREATEST glory is not IN never failING,BuT In rising uP EVerY tiME we Fail".......Happy alwayz!!i love u!!.
RSS

Pages

Friday, December 31, 2010

flashback..gud bye 2010..welcome 2011

salam pagi jumaat yg indah... 

25 hb Muharam 1432H bersamaan 31hb disember 2010..
hari terakhir untuk meninggalkan 2010..
pagi ini aku bersemangat betol untuk update my 'princess of sahara' ni.
sempena hari ini adalah hari yang terakhir untuk tahun 2010 kan..sedikit luahan hati mybe..

2010 aku rela meninggalkan tahun ini sebab aku ingin lupakan semua duka yang aku tanggung selama ini.banyak suka dan duka yang aku telah lalui dan hanya aku je yang tau.tapi ofkosla aku nak lupakan yang pahit sahaja ,yang manis still remain in my memory forever..serius!aku nak tinggalkan kenangan pahit tu..yelah sebelum ini aku selalu je ada masalah soal hati n perasaan,dan lama aku tanggung derita itu sejak tarikh  4.1.2010..
aku akui aku sungguh kecewa dengan cinta..sering ditinggalkan oleh orang yang penah aku sayang..LOVE MAKE ME SICK OK!..sesungguhnya putus cinta itu amat pedih,2nd time aku alami perkara yang sama..aku insan biasa yang punya perasaan..tapi hati ini selalu disakiti oleh insan yang bernama LELAKI..sbb tu kadang2 mcm fobia dgn lelaki cewahh(tipu) kot!hihi..kdg2 cm nk ambik kata2 lisa surihani dlm cter lagenda budak setan tu.."Awakkan tubuh kelab benci wanita, no woman no try, no men should cry?".. "NO WOMEN,NO TRY,BE A MAN WITH,NO CRY!!!!!!!!!..yang mane satu eh?xingat sangat..hehehe..tapi xpelah ni aku nak tukar  yg ni 
"NO MAN,NO TRY,BE A WOMAN WITH NO CRY!!!!!!!!!!!!!"..cun kan..hak3

tapi sebenarnya aku bukan cmtu orangnya,aku ni wanita yang rapuh jiwanya..cm lagu ct nur haliza tu..ala..lagu ape je??oooh ingat dah..tajuk dia WANITA.yang lirik dia berbunyi cmni..
Aku wanita aku kaum hawa
Yang memang rapuh hatinya
Aku wanita aku punya cinta
Selayaknya manusia....lalalala(sambung sendiri..hihi)

iye..itulah hakikatnya diriku ini..aku wanita yang rapuh hatinya..hati perempuanku ini mudah tersentuh..sensitif.n aku suka sgt menangis..ada sesetengah orang kata xelok menangis sebab lelaki (sape yg terasa ..sorry ek)mmgla xelok,tapi hati aku mudah tersentuh.n aku nak sangat inform kat mereka2 itu yang aku ni bukan hipokrit okey!kalau aku rasa nak nangis,aku akan nangis,nangis puas2 sampai aku rasa lega..lega...n lega..aku akui lepas  aku nangis aku akan dapat lepaskan semua ketensionan aku tuh.so knape aku xperlu menangis???jika itu yang terbaik untuk aku,aku buat jela.at least aku dapt lupakan kesedihan hati aku itu..tapi yang menjadi problem bg aku adalah bila aku nangis je,mata aku mesti bengkak,bila mata aku bengkak je,aku nangis(uhuhu ayat apek skit)..dan pada masa itu sempat la aku kata 'benci!hilang keayuan aku ni..mata bengkak.xmo..xmo!!"..itulah yang paling aku xsuke..tapi aku suka juga..mcm buat terapi mata pla kan (ahahak tipu)..okey fullstop!da abis da pasal nangis2 ni ek..

26.12.2010..xusah cter. (tapi nak cter jgk..gediks kan.ahak3).nak tau,ni tarikh yang malang tau!tapi hakikatnya aku da bebas pada tarikh ini..yahoooooooooooo goooooooooooogle !hahaha,dgn rasmimya aku dah berjanji pada diri aku yang aku xkan menunggu insan yang pernah aku sayang itu ag..sbb aku da dpt jawapan yang pasti...yes!(tibe2 pulak rase cm bahagia..gembira dalm duka)..tapi yang paling penting KEBAHAGIAN DALAM PERPISAHAN..alaa mcm dalam lagu mamat tu..aku xingat nama dia okey..hehehe..dgn itu aku dah tamatkan zaman derita aku itu sepenuh hati..lalalalala...ari ini juga adalah hari yang paling bermakna dlm hidup aku.best time ni.aku dapat kuar dgn ehem2..hihi

12.12.2010..ehem2..tibe2 je rasa cm nak terbatuk..ahak3..okey xnak cter panjang2.straight to the point.>>
I'M NOT SINGLE okey!...hehehehehehee..(hati berbunga riang~lalalalala)..

p/s : 2010 bermula dengan kenangan pahit dan berakhir dgn kenangan manis (i like~)...
SELAMAT PAGI CINTA BARU!!!
2010 bakal melabuhkan tirainya.so,pergila wahai derita,,sinarilah hidupku ini dengan kebahagiaan..2011 akanku laluimu dgn kenangan baru yang indah2..tiada lagi duka okeyh!
i'm happyyyy!
owh lupe nak ingatkan diri sendiri (mastura!awk puase ari ni tau..pose ganti okey!sila control diri anda)haha

 HATI RIANG! oh SUNGGUH INDAHSAAT KAU LIHATKUKUTERASA AYU!!hihihi

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Monday, December 27, 2010

emmmmmmm......

banyak yang nak diluahkan tapi xsempat..mybe ini masa utk aku tenangkan fikiran..mcm2 perasaan yg aku alami sepanjang tempoh ini...aku lebih rela begini!!

..................nothing to say...........not in good mood....................


senyuman yang terukir tidak mampu menggambarkan perasaan yg kualami saat ini..
bibir hanya mampu mengukir senyuman,namun hati???xda siapapon yg tahu..emmm

p/s : senyum,xperlu kata ape2...

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Wednesday, December 22, 2010

semaNGat Baru !!

aku busy sgt sem ni..da rase da AURA nya..tesis(kajian ilmiah) mmg susah!aku kena bertungkus-lumus utk siapkannye..kla x,xgrad la aku nanti..huhu..tapi yang bestnye aku da dapat tajuk tesis da!thanks Doktor Edie sbb bagi kami tajuk tesis tu..hehe.(baik betul penyelia tesis aku ni kn!.)..oleh itu aku mmg kena start baca ape yang patut..kaji pe yg patut,cari rujukan yg terbaik..translate semua2 tu..

emm agak mencabar..teringat mcm aku buat asemen etika dlu..so.utk kajian ilmiah ni aku mmg kena skor!..huh bukan men semangat ag aku kan..hehe..semangat je lebih,tapi aku akui aku malas..kalau penyakit malas aku tu datang,habisla aku!..tapi tadi aku mmg bersemangat waja (ye la sgt..huhu) utk cari bahan rujukan tesis tu..aku pon pe ag..aku terus ke library PTSL ku tercinta untk cari buku2 tu..bila da dapat cari buku2 tu,pe ag aku pinjamla.semuanya 6 biji tau.amik kau!!nila bukti aku bersemangat arini..hahahaha..tapi bile da malm ni..mata aku cm hampir nak lelap je ni..sempat ke aku nak tgk2 buku2 tu ek??adohaii mastura,mastura!..nila penyakit yg xpernah sembuh2..hehe..mudah sgt mengantuk!paling tepat>>(malas + mmg kuat tido)..ha3..emm tgk keadaan la..pepon aku sempatla 'scan' dlm pale hotak aku ni skit2..at least aku tau pe yg aku kena buat wlpon xpham sgt..huhu..yg pasti pasal 'digital signature' okeyh..k la..

aku sempat ag snap gambar sorang2 dlm ptsl td (ntah pape la aku ni kan)..sempat ag posing maut dgn buku2 tu..hahaha..xpela saje2..alang2 ade camera hp tercinta tu ,gune jela kan..hihi..saje2 utk kenangan bile aku da tua2 nanti..bile aku bace blog aku nanti..mesti aku ingat balik pe yang aku buat nih..(mesti time tu aku akan kata : xde keja ke aku ni?.posing je aku tau..tapi cun jgk aku masa muda2 dlu..hahahahahaha)..perasan!rozita che wan ag cun lah.hihihi....gambar kenangan..>>enjoy dear!!
 chhak aaa..ini saye!
 tunjuk kad matrix
 amik kau..semua buku ttg tajuk tu aku pinjam..sape cepat dia dapat okey!hihi
beratnye buku2 ni ..
control ayu..(ayu ke??weksss..huhu)
aku ag..xde org len kan..emmm
buat2 confident..haha
MY beloved PTSL
p/s : jiwang sorang2 kan minah ni..ape nak jadila ..wakakakakakah =)

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sudah Takdir Begitu???


Sudah Takdir Begitu-Samudera

hidup ibarat didalam sangkar 
mata terlepas batinku tersiksa 
rindu membara dan kian membakar 
dipinggir hati yang sengsara..

masihkah dapat aku hiaskan 
cintamu itu ditaman hatiku 
kepada Tuhan kuterus berdoa 
agar kembali ketenangan


walaupun kusedari hebatnya dugaan 
namun hatiku menaruh harapan 
seringkali ku terasa inginnya kuulangi 
saat yang indah bersama dirimu....

kasih yang bersarang dihati 
wangi bagai harum kasturi 
seandainya takdir mengizinkan relanya 
aku menyambung semula 
ikatan yang telah putus dulu.....


bukan niat kita untuk berpisah 
tetapi keadaan yang memaksa 
lalu kitapun masih terus saling merindu 
kerana sudah takdirNya begitu


hidup ibarat didalam sangkar 
mata terlepas batinku tersiksa 
rindu membara dan kian membakar 
dipinggir hati yang sengsara...

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::


dah lama nak publish post ni tapi xtaula nape,xde kekuatan ag..+busy sgt..actually aku suka sgt lagu ni..sbb aku ni mmg suke lagu2 jiwang (rock kapak) ni..xtaula nape..tapi mmg suke..satu ag sbb mudah pham!hehe..agpon lagu2 cmni cm bila aku hayati betol2 lirik dia,mcm nak sama dgn pe yg aku penah alami..wlpon xsemua lirik sama,tapi mmg kena dgn hati n perasaan aku nih..yelah kdang2 kita xdapt nak luahkan pe yg kita rase n alami..so dgn lagu@gambar..its describe everything kn!..mane2 lirik yg aku dah striketrough  tu mmg fakta yg salah la kan..enjoy this song..mastura tabahkan hati,kuatkan semangat mu sayang!!!!!biarkan kenangan lama itu berlalu.......mulakan hidup baru!..mmg benar SUDAH TAKDIR BEGITU~

p/s: post ni spptnye aku publish 18hh 12 ag..postpone pulaks..huk3
(walaupun dah ada bf baru tapi kdang2 kisah cinta yg lame akan berbayang2 juga di pkiran.macm pe yg aku terpikir sekarang nilah.emm mungkin baru je kot..lame2 akan lupe.insyaAllah..to my new bf :akanku menyintaimu sepenuh hatiku cyg..love u!)

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Monday, December 20, 2010

KeMBali BeRNaFas di BuMi UKM...

Salam..cepat betul masa berlalu, hampir 2 bulan bercuti kat rumah..skrang dah balik ukm semula..lepas ni da xda cuti semester sebab ini semester yang terakhir..(xsabar nak grad daa..hehe)..pagi tadi dalam pukul 7pg sampai kat foyer kolej KIY terchenta (yela sgt..hihi)..tapi malangnye xdapat masuk bilik ag sbb xde kunci..so terpaksalah tunggu sampai ofis buka..lepak dalam surau je..bila semua da settle,terus ambil kunci n masuk bilik,malangnye stor tempat simpan barang xbuke ag..alahaii penatla cmni,baru niat nak simpan bilik arini jgk.tapi apekan daya..sabor ajelah..sehelai sepinggan aje ni,nak tido pon cm xde selera atas tilam xda cadar (xlena tido)..mmg xtau nak buat ape,online je yg mampu..


Sambil2 tu tibe2 rasa cm gatal je tangan ni nak try call tempat yang aku dah hantar resume untuk L.I aritu (cube nasib)..aku jadi cuak sebab ptg ni ada taklimat ttg praktikal dkt dewan kuliah DKG124 SM aku tu..wlpon nama aku da tersenarai untuk program praktikal bersama Khazanah Nasional under program U-SET aritu,tapi aku risaula jugak..sbb tibe2 dapt email yg mengatakan program tu ditunda buat sementara sehingga diberitahu kemudian..dgr2 sbb pihak KHAZANAH NASIONAL perlu buat pembentangan dgn program tu dgn Jemaah Menteri untuk improve program yg akan dibuat nanti..so???aku ni jenis xsuke benda yg belum confirm ni..takot2 program tu akan dibatalkan je..so,baik aku cari juga tempat lain sbg back-up kan..kan?..hihi.....so tadi aku da call da Pejabat Tanah dan Jajahan Pasir Puteh & Pejabat MARA Negeri Kelantan..

#Pejabat Tanah dan Jajahan Pasir Puteh >> call,tapi encik yg jwab call tu mintak no phone aku,kata beliau 'nanti saya semak dlu,kalau dapat,saya akan call awk balik ok'........emm cmtula...(mcm xde peluang je kan..xpela!)
#Pejabat MARA Negeri Kelantan>> (sama mcm tadi,,tapi yg ni kakak yg jwab).........pastu selang 20 minit,akak tu call balik......yeyyyy..brita baik..dapat!akak tu da proses surat tu kat k.l..akak tu kata confirm dapat!huhh lega..tapi akak tu sempat tanya 'adik ada minta tempat lain x ni?kalau da confirm dapat tempat lain tu gtaula awl2..kalau x,penat je akak hantar surat,harap2 jadila k,adik mintak yg kat pasir puteh kan?'..hahaha..aku pon jawabla bla..bla...bla...n bla.......ok kak!..dlm hati  berkata 'syukurla ada jgk back-up..xlah risau sgt kla program dgn khazanah tu tbe2 cancel kan..horeyyyyyyyyyyyy!!!...

TERKEJUZZZZZZZZZZZZZZ kejappp ...tibe2  MONYET(kera pon boley) ukm intai aku kat jendela time aku tgh kusyuk update blog terchenta ni..emm kera ni RINDUUUUUUUU kat aku kot??haha..yelah da hampir 2 bulan xjupe..aku cepat2 tutup tingkap..takooot kena serang..uhuhuhu..banyak betol kisah monyet sepanjang kat ukm ni ntah brape kali dah ceroboh bilik aku..mmg nak kena..nasib baik la kau binatang kan?kalau kau manusia,da lame aku sekeh2(ketuk) kepala kau..emmmm..(penat suda menaip..nak rest!)

musuh ketat aku kat UKM..huh!

p/s : bosan!!xsabar nak jumpe kawan2..
#clas c++ pkul 2 aku xpg kot..assume xda class sbb lecterr xready ag nk mngajar (harap2 cmtu..hihi)
#pkul 4 aku akn berada dlm dewan kuliah sains maths da utk taklimat praktikal (yg ni wajib..=)

adios!wsalm..




Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Tuesday, December 14, 2010

Kenapa ALLAH temukan kita dengan orang yang salah


copy & paste from halaqah.net...

Memang sakit bila cinta yg kita dambakan selama ini tak dihargai oleh insan yg bernama kekasih,apatah lagi kita dibuang begitu saja...tapi,itulah juga petanda terbaik untuk diri dan kehidupan kita pada masa akan datang.



memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya apabila kita bertemu jodoh yg sebenar,masih ada rasa syukur kita pada ketentuanNYA.



memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat menjadi penilai yg baik.



memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita sedar bahawa kita hanyalah makhluk yg sentiasa mengharapkan pertolongan ALLAH.



memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat KASIH SAYANG YANG TERBAIK,KHAS UNTUK DIRI KITA.



memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita sedar bahawa ALLAH MAHA PEMURAH & PENYAYANG kerana mengingatkan kita bahawa dia bukanlah pilihan yg hebat untuk kita dan kehidupan kita pada masa depan...



memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat mengutip pengalaman yg tak semua orang berpeluang untuk mengalaminya.



memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita jadi MANUSIA YG HEBAT JIWANYA.



memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita lebih faham bahawa CINTA YG TERBAIK HANYA ADA BERSAMA ALLAH.



memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita LEBIH MENGENALI KEHIDUPAN YG TAK SELAMANYA KEKAL.



Wahai sahabat yg kecewa,menderita dan sengsara kerana cinta,fahamilah bahawa kehidupan kita makin sampai ke penghujungnya.Hari esokpun kita sendiri tak pasti samada menjadi milik kita.gapailah keredhaan ALLAH dengan melaksanakan suruhanNYA,dan meninggalkan laranganNYA..PERCAYALAH sesungguhnya ALLAH malu untuk menolak permintaan hambaNYA yg menadah tangan meminta dengan penuh pengharapan HANYA kepadaNYA..jazakallah...

gambar hiasan..(bestnye kalau jadi suami isteri kn..emm sabor jela..)

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

okey..aku boleh terima kenyataan ini dengan redha!..
bersambung..............(^_*)~

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Wednesday, December 1, 2010

PrAkTiKaL oh PrakTIKaL..!!

bile pikir pasal praktikel ni pening juga jadinye..actually aku xtau nak buat praktikal katne.aritu bukan main rajin nak usha2 tempat ..tapi bile cuti sem ni rase malas la plak .yelah sbb aku da hantar resume aku kat hampir 10 tempat..tapi ada yang tolak permohonan aku tu,ada yg still xbg jawapan pon ag..aku pon rase cm malas sangat nak call diorang.hurmm..cmnila bila penyakit malas aku datang..hihi..tapi sebenarnye,da CONFIRM nama aku terpilih utk praktikal kat KHAZANAH NASIONAL BERHAD (KNB) under programme U-SET dgn UKM..da confirm,tapi aku pla cm xyakin sangat sebab dengar2 program tu akn ditangguhkan sehingga digtau kemudian?hurmm sygla..aku memang  nak praktikel ctu..tapi aku ada email kat Dr Ummul,dia kata better cari juga tempat lain sementara digtau kemudian,..susahla cmni.aku da malas nak cari tempat lain..xpela dlu.aku malas ag nak pkir pasal ni..sbb aku ade problem skit ,aku nak pkir benda len dlu sementara cuti sem ni..hihi..tapi aku yakin la Program praktikel kat KNB ni akan buat juga nanti..xkanla nak batal plak kot??.yela agpon praktikel tu lambat ag lorh..bulan 5 tahun depan..sempatla KNB kemaskini pe yg patut utk bdak2 UKM training kat ctu nanti..xpelah..don't worry mastura!jadila tu nanti,sabar2..
ni lah brosur daripada KNB..antara seramai-ramai 85 orang budak MATHS,yang terpilih hanyelah 5 orng je yang dapat tawaran utk join programme praktikel cni termasukla aku..(kire bertuah jugela aku ni kan?..hehe).Dr Ummul yg plih aku sbb dlm list permohonan L.I yang dah hantar kat beliau,aku penah mintak utk praktikel kat company ni,so dr Ummul kate aku sorang je yang cube mintak cni,so dia nak cadangla nama aku sbb aku cm berminat,kata beliau...so aku pe lagi, terus terima la tanpa pkir panjang lebar.REZEKI aku!.hihi..jom usha brosur ni....>>>>
 sambungan>>>
harapan aku >>semoga program ni xkan dibatalkan sbb aku berminat sgt nak join benda alah ni..haha..wlpon cm agak mencabar tapi aku nak try jgk!!utk masa dpn (cewahh..haha)..emm harap2 aku dapat join dgn jayanye..xnak sekerat jalan je nanti..INSYAAllah!!

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Monday, November 29, 2010

fall in LOVE with BLOG.....

ABSOLUBELY right!!..mula2 aku mmg suke sgt bace blog orang..tapi cm xcaye,skrang aku pon da ada blog!yes!!..hehe..dlu aku suke sangat bace blog sorang KAKAK ni..interesting!..Hampir tiap ari aku bace blog dia.dia da kawin..da ada anak pon..aku cm jd stalker dia pulaks..hehe..tapi jangan pikir yang bukan2 pla,aku ni bukan SUKE pERempuan k!aku just kagum dgn dia,aku kenal la kakak ni,dlu2 aku penah pegi umah dia..aku suke tgk dia suami isteri..bahagia jek!so aku nak jadi cm dia.bahagia.MOgA2 bile aku da kawin,aku akan bahagia cm dia jugak..hehe..AMINNN!!!..emm sape yg xnak bahagia kn?..tp disebalik bace blog dia,ada motif jg sebenarnye..hhehe (biarlah RAHSIA..)..agak membantula jgk..thanks ye kak..lame2 aku cam jadi tertarikla pula dgn blog..n org kate cm jatuh cinta dgn blog kot??hehe..so aku pon buatla blog ni..sekadar utk tatapan diri sendiri..........

okey mengerti kan??~

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

SESI MEngeDit bLoG~

MUSIM cuti2 ni kebetulan pula xde kja nak buat..so,nak edit blog tersyg ni..hehe...motif:???saje2 je..
tgkla nanti..blog ni akn cantik..sempurna!PERFECT!hihi.........nak keja hajat xkesampaian,so duduk umah jela kan..ni pon nasib baik ada broadband ,kla x,agla sunyi..kan kan kan???

ok..jom jom jom kite edit edit..jom jom jom......=)

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Saturday, November 27, 2010

it hurts to say goodbye...

emm..tapi sape yg ucapkan tuk sape ni..ntahla...

seolah2 da dapt jawapan wlpon bkn jawapan yg pasti..
jgn wisauuu..jawapan yg pasti ,,confirm! akan ada nanti..
okey..don't worry,be happy mastura!!

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Wednesday, November 10, 2010

bosan =)

pagi tadi baru je abis exam insurans..pastu kena study utk paper last pla..struktur aljabar! jumaat ni..tapi bosannye,mengantuk pon ade ni..sooo..lawat cik 'princess of sahara' ni jap..rest jap la konon..hihi..ptg td penat packing barang sbb kena kosongkan barang dlm bilik cuti sem ni..penat!adela dlm 90% siap packing .. lepas je packing,terus tido lena sbb penat sgt la,org azan magrib baru bgun..(eish2 teruknye aku..huhu)..ok.malam ni kena study aljabar k...
cantiknye bunga2 ni..sejuk mata memandang...i like!
sambung study ye syg~tata....

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Tuesday, November 9, 2010

bebaskan diriku....


sebebas rame2 biru ni.......................
nak jawapannnnnnnnnnnnnn...pleaseeeeeeeeeeee 'kak ***a ' tolong sy!!
sampai bile harus cmni...owh tidak!huhhhhuu sabar jela wahai hati..
..
..
..
p/s : speechless!



Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Friday, November 5, 2010

Opss!! TER"keluar" ag..hihihi

baru je rase kenyang mkn2 kfc petang tdi..berehat2 sambil study INSURANS &TAKAFUL skit2..tibe2..tut tut.."alamak! ada mesej pulak"..hehe..opss  from "along roomate UKM"..mesej yg tertulis "mas,ada d ukm?jom g makan mlm"..so pe ag..aku terus setuju..hehe..aku memang suke kluar ni..owhh nampaknye aku kena study lewat skit  malam..td xpela asalkan aku bahagia..agpon aku pkir lebih baik dia ajak sekrang drp dia ajak aku time dekat2 dgn ari rabu mggu dpn sbb aku nak study..so baik aku kuar malam ni..kan3x..soooo aku kluar ag...makan2 kat "chaiyook bistro" kot name restoren tu..xsure..dkat on da way ke putrajaya .aku dgn along makan char kuew tiau dan kerang rebus..sangat sedap okeyh!!i like~ syok bercerita panjang sbb da lame xjupe dgn dia..yela jarang je jumpe sbb da xsame bilik dgn dia..aku kan stay kat flatlet sorang2 sem ni..tapi xpe..aku sorang yg kuat semangat,berani la jg skit2,berjiwa kental..yela kot,kla tak lame da aku merayu2 kat pengetua tuk tukar bilk biase kan..ermm yela2 =) sambung cte tdi,pas makan kami pegi jenjalan kat putrajaya..tgk2 pemandangan putrajaya di waktu malam..i like!!!sempatla singgah kat jambatan tu tuk ambil gambar..tapi xtaula pula aku nama pe jambatan tu..xkisahla..hehe..dulu2 da penah pegi cni dgn..sape ye??(ermm xingat..tapi xpela, xpayah ingat!!) ..skrang pegi ag okeyh..yeaayy sempat ag aku bergambar wlpon xcantik n banyak..aku mmg suke bergambar!~enjoy cyg===>

 shaye..test2..1..2..
 test..3..4..owhh sungguh dahsyat gambauu ini..huhu..
 testing..5..6...7...taraaaa..okey3x..ok da skit..hehe
 aku n along
 aku dgn along jugak k..owhh jelas ternampak braces mahal aku tu..malu3..hehe
nila jambatan tu..tapi aku xtau name dia pe buat masa ni..xpela kla de masa len kali aku mintak tlong dgn uncle google jela k.senang cte kan..hihi..len kali aku nak dtg ag kat cni..nak posing puas2 kat cni..aku suke tempat ni...wahai jambatan besi..wait 4 me okeyh!!

okla..aku nak sambung study insurans malam ni..mulai esok..xnak da kuar..aku pon da xde duit ni..huuuu...agpon mmg xpatut kuar pon sbb aku patut study..final exam tau!!!jgn main2,jgn kuar ag..harap2..lpas ni ,dalm minggu ni,aku xkan terima ag mesej drp kwan aku yg ajak aku kuar ag..tulun2 je kwan2..sy mau belajar..kite kuar sem dpn pula k..okey..tata..jom study~

p/s: famous jugak aku semenjak dua menjak ni,,yela ramai pula yang nak ajak kuar dgn aku,,aku xjak pon ,diorang yg ajak...rase cm popular pula kan...hehehe..prasan je lebih!!!dah3..study..bye3


Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

jalan2..cari makan..abiskan duit..=)

iye..tepat sekali lepas je exam real analisis aritu..keesokannye (ari rabu 3/11/2010) aku,hawa n pain kuar jenjalan..best!!!..tapi yg xbestnye banyak jugak duit aku abis..hu3,first pg melawat bakal adik ipar hawa kat hospital pakar kat damansara..nasib baik ade driver (bf hawa)hehe..kla x..mmg xkan sampai ctu..pastu pegi merayap2 kat ONE UTAMA sambil tgk wayang ctu..best!! tu 1st time aku tgk wayang tuk sem 5 ni..huhu..kalau sem yg lepas mmg slalu layan wayang.tapi sem ni agak busy skit..tapi xsangka sempat jgk aku tgk wayang akhir sem ni..so..PERFECT k!!hehe..lpas tu nak blik da..tapi balik dgn train je.bf hawa drop kami  kat MID VALLEY..so dikesempatan itu kami pon singgahla makan kat mid tu....(sempat ag kan..huhu).so kami decide utk makan kenny roggers roaster!!iye..kat cnila duit aku banyak abis tau..biasetu sekali sekala kot..hak3..tapi puas ati la juga..sedap n kenyang..sempatla jg ambik gambar kenangan ctu..jum2 terjah je mastura~

 sedap!
 yg ni pon sedap..
 yg pon sedaaappp juge! (same je la okeyh!!hehe)
 muka2 kenyang~
 pandang akak waiter yg tlong ambik gambar..aku pandang dgn muka agak confius skit (dlm ati..aii kakak ni pandai tak tekan camera hp aku ni..wisauu aku..huhuhu.akibatnye senyum pon xlawas..huk3..) tpi xpela asalkan ade gambar =)
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
abis satu sesi..ari khamis berehat2 kat bilik sepuas2nye..xstudy pon sbb dlm mood mlas2..(teruknye  aku..insurans n aljabar xstudy ag.tapi xpe..rilex2 dlu..cool men..huhu)..dalam mood malas2 tu..tibe2 dapat satu mesej drp pija..ajak aku kuar pg beli KFC kajang esok (jumaat)..aku pon pe ag..ok je..so tadi aku merempitla dgn pija pg kajang..pegi makn2 kat food court metro kajang dlu,pastu time nak balik pegi beli KFC..bungkus n makan kat bilik je..rase cm nak terbakar pon ade kulit aku time naik moto td..panas!!tp xdela itam sekejap..ayat sedap ati tuk diri sendiri>> xpe ye mastura,nanti sampai bilik,boleh makn KFC okeyh!okeyyyyyy..inila kfcku...bismillallah..(nak makn dulu..=)

yum3x..sedapye,,i loiikee!!

conclusion : mmg waktu gap tuk exam ni aku gune tuk jalan2 cari makn n..abiskan duit je kan..teruk tul..pokaila aku akhir2 sem ni..tu la akibatnye..xpe sekali sekala je..emmm nak pinjam duit nga sape ye???tulun222222!!!!!!
p/s: siap ade  conclusion ag post kali ni..muahhhhaaaaaa..=)

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Thursday, November 4, 2010

ntahla........

rase cm tiada perasaan je arini..sejak mlam td ag sebenar..sedih!!huhuhu..banyak sgt masalah yg berkaitan dgn perasaan ni..slalu jew cmni..problem3x..moga2 aku dapat settlekan dgn sebaik mungkin..aku da buat keputusan..semoga aku akan tegas dgn keputusan aku ni..INSYAALLAH..Ya Allah..permudahkanlah urusanku.. tunjukkan aku jalan kebenaran..


Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sunday, October 31, 2010

Sy Bangga JD anok Klate..hehe

KELANTAN juara. Pasukan Kelantan menjulang Piala Malaysia meraikan kejayaan menumbangkan Negeri Sembilan 2-1 dalam aksi final malam tadi.
yeahhhh..akhirnye,klate menang piala malaysia semalam..bangge2..patutla aku rase semangat gle semalam walpn xtgk pon.tapi aura kemenangan tu ada,tu yg aku rase nak post kat blog semalm..hihihi..
terbaikla the RED WARRIOR..
sy bangga dengan anda..TAHNIAH..!!
GOMO KLATE GOMO..
sumber:
Berita Harian Online | Sejarah tercipta
sekian,terima kasih,ok bye!!nak study!!

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Saturday, October 30, 2010

gomo klate gomo..

huhhh..xtau knape,tibe2 pla aku semangat dgn bola sepak ni.yela mlm ni final f.a 2010.
.RED WARRIOR..
aku sokong klate,klate kito kan..xskor la pla final kali ni n9 n klate ag..harap2 klate menang la male ni...tapi aku xtgk pon bola malm ni..aku kena study k.klau kat umah confirm aku tgk sbb adik n ayah aku tgk,so mmg xde cn la nk tgk cter len..so malam ni aku study "analisis nyata " k.
.jgn mlas2 ye mastura..nanti akan menyesal!!!
okey2...baik bos!!




sempat ag google pic jap..hehe..semangat the red warrior =)
sekian!tq

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

sweet memo>>SEMESTER 5 (part IV)

EVENT: kem motivasi
DATE: 2-3 /11/2010
PLACE : nur lembah pangsun,selangor.










rakit..tunggu!!..kau akan jadi mangsa kami..hehe











ready tuk flying fox..berdebar2..

yahooooo...bawaku terbang..best upenye terbang ni..cm superman ~
terbang merentasi tasik..best!



ready tuk xtiviti wall climbing..

ketinggian yg sebenar..tapi..
setakat ni je yg sy mampu..hu3

nak balik dah..bye2 lembah pangsun.

p/s: gambar xtersusun..tapi xpela asalkan ade=)

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...